Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά -ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΦΥΠΝΙΣΑΝ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ- ΕΡΓΟ «ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΡΙΑ», ΣΤΟ SOFITEL...

-ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΦΥΠΝΙΣΑΝ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ- ΕΡΓΟ «ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΡΙΑ», ΣΤΟ SOFITEL ATHENS AIRPORT

Sofitel_MG_8192Εκείνος, Πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου της Γαλλίας, πρώην Πρόεδρος του Γαλλικού Κοινοβουλίου και πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, εκείνη, γνωστή δραματουργός, συγγραφέας, σχεδιάστρια κοσμημάτων και μια από τους ελάχιστους καλλιτέχνες παντομίμας της σχολής Marcel Marceau παγκοσμίως. Ο λόγος για τους Jean-Louis Debré και Valérie Bochenek, οι οποίοι μετά από πρόσκληση του Sofitel Athens Airport ταξίδεψαν στην Αθήνα και μίλησαν την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου για το βιβλίο τους «Οι Γυναίκες που αφυπνίσαν τη Γαλλία», ένα κοινό έργο για τις γυναίκες που άνοιξαν το δρόμο προς την εξέλιξη της Γαλλίας του 19ου και 20ου αιώνα, μια σειρά από ζωντανά και λεπτομερή πορτρέτα 26 σημαντικών γυναικών, πολλές από τις οποίες παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστες στο ευρύ κοινό.  

«Ποιος γνωρίζει την Elisa Lemonnier, τη Julie-Victoire Daubié, τη Jeanne Chauvin, τη Madeleine Bres, ή την Hubertine Auclert; Εάν οι γυναίκες στη Γαλλία έχουν σήμερα το δικαίωμα ψήφου, ή της πρόσβασης στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, στη δικηγορία, την ιατρική, τις επιστήμες, οφείλεται σίγουρα σε τέτοιες γυναίκες πρωτοπόρους, που με το έργο και τον αγώνα τους κατάφεραν να διεισδύσουν στο ανδροκρατούμενο περιβάλλον της Γαλλίας του χθες, επιφέροντας σημαντικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις και ανατροπές» αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airport, Cyril Manguso. «Το βιβλίο Οι Γυναίκες που αφυπνίσαν τη Γαλλία συνδυάζει τη λογοτεχνική γλυκύτητα της Valérie Bochenek με το διεισδυτικό βλέμμα ενός εξέχοντος δικαστή όπως είναι ο Jean-Louis Debré και είναι τόσο σημαντικό όσο και οι ίδιοι οι συγγραφείς του. Είναι αναμενόμενο, βεβαίως, να αισθανόμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους».

ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Ο Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airport, Cyril Manguso (δεξιά) με τη Valérie Bochenek και τον Jean-Louis Debré

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.