Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Σκιάθος στη συνάντηση για την Αναπτυξιακή Σύμπραξης «Βόρειες Σποράδες»

Η Σκιάθος στη συνάντηση για την Αναπτυξιακή Σύμπραξης «Βόρειες Σποράδες»

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτα πλαίσια της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΙΣ Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ» πραγματοποιήθηκε στις 13-02-2015 στο Βόλο συνάντηση και ταυτόχρονα Δ.Σ.  των εταίρων της Α.Σ «ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη συνολική πορεία της Πράξης αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν τις επιμέρους δράσεις των Εταίρων της Πράξης.
Συγκεκριμένα οι δράσεις αυτές αφορούν σε ενημέρωση μέσω κάποιων φυλλαδίων, εντύπων, αφισών, σε δικτύωση όπου θα υπάρξουν συναντήσεις με επιχειρήσεις και φορείς, σε συμβουλευτική υποστήριξη μέσω συνεδριών ψυχοκοινωνικής ή επαγγελματικής στήριξης και στην απασχόληση είτε σε επιχειρήσεις είτε με κάποια μορφή αυταπασχόλησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση 88 ωρών στα θεματικά αντικείμενα:  «Κατάρτιση σε θέματα τουριστικών επιχειρήσεων της Σκιάθου», «Τοπικά προϊόντα Σκιάθου και επιχειρηματικότητα», «Κατάρτιση σε θέματα τουριστικών επιχειρήσεων της Σκοπέλου», «Τοπικά προϊόντα Σκοπέλου και επιχειρηματικότητα» και «Αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, ιδιαιτεροτήτων και ανάπτυξη του τουρισμού στην Αλόννησο».

Συνολικά το πρόγραμμα αφορά σε 90 άτομα, τα οποία επιμερίζονται ως εξής: 33 στη Σκιάθο, 33 στη Σκόπελο και 24 στην Αλόννησο. Σκοπός του προγράμματος είναι:
η κοινωνική και επαγγελματική στήριξη των ανέργων των Βόρειων Σποράδων
η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο τη συμμετοχή τους σε θέματα τοπικής απασχόλησης και ανάπτυξης.
η προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της απασχόλησης (προβλέπονται επιδοτούμενα προγράμματα για επιχειρήσεις και κοινωνικούς συνεταιρισμούς)
η συνεργασία των νησιών σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.
η προώθηση και σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό.
 
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι εξής:
Γάκη Δήμητρα, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, εκπρόσωπος του Δήμου Σκιάθου
Κουτσορεβύθης Γεώργιος, Διαχειριστής της Σύμπραξης
Διαμάντη Μαίρη, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου
Ντάκη Αθηνά, εκπρόσωπος του Δήμου Σκοπέλου
Τσίτσα Ζωή, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου
Κουκουλάκης Θωμάς, εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου
Σπανούλη Ρίτα, συνεργάτης της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου
Βασταρδή Στυλιανή, συνεργάτης της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου
Νάρης Απόστολος, εκπρόσωπος του ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Συμμετείχαν επίσης και συνεργάτες του ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.