Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Έκθεση “ITF” (International Fair of Tourism) 2015...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Έκθεση “ITF” (International Fair of Tourism) 2015 στο Βελιγράδι

PKM_touristiki_ekthesi_ITF_Veligradi_2 PKM_touristiki_ekthesi_ITF_Veligradi_1Σε μία από τις κορυφαίες  διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στα Βαλκάνια, την Έκθεση “ITF” (International Fair of Tourism) που  πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2015 στο Βελιγράδι συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, συνεχίζοντας και εντείνοντας την υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2015.
Σχολιάζοντας  τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ITF 2015, ο Περιφέρειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος  Τζιτζικώστας τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωταγωνίστησε με την παρουσία της και στη φετινή έκθεση ITF στο Βελιγράδι. Τα τελευταία χρόνια η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους Σέρβους επισκέπτες και αυτή την κυρίαρχη θέση επιδιώκουμε και φέτος να σταθεροποιήσουμε και να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο.
 Όλες οι δράσεις μας στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή προβολή και ανάδειξη του τουριστικού μας πλούτου, των ποιοτικών υπηρεσιών μας και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στους ξένους επισκέπτες, όλο το χρόνο. Η διαρκής προσπάθειά μας για την ενδυνάμωση των συνεργασιών μας με τουριστικούς φορείς του εξωτερικού είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα συμβάλει στην αύξηση  της τουριστικής κίνησης στην Κεντρική Μακεδονία  και τη φετινή χρονιά».
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε κεντρική θέση, με δικό της stand, στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην ITF  και προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον εκπροσώπων πολιτικών αρχών, τουριστικών φορέων καθώς και  των χιλιάδων Σέρβων επισκεπτών της διοργάνωσης. Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας Αντώνης Γυφτόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος  της Π.Ε. Πιερίας Απόστολος Τζόβας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Κ.Μ. που πραγματοποίησαν γόνιμες επαφές με εκπροσώπους τουριστικών παραγόντων και δημοσιογράφους  της Σερβίας, φέρνοντας άμεσα αποτελέσματα, όπως  η επικείμενη δημοσίευση ειδικού αφιερώματος στην Κεντρική Μακεδονία  σε ένα  από τα πιο γνωστά περιοδικά τουριστικού περιεχομένου της Σερβίας,  το «Vecernje Novosti».

Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και το stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ελληνική πρεσβεία βρίσκεται στη διάθεση της Π.Κ.Μ. για συνεργασίες και δράσεις στον τομέα του τουρισμού καθώς και  σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.
  Σύμφωνα με τους διοργανωτές η φετινή προσέλευση των επισκεπτών της ITF ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο  Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.