Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 16 Φεβρουαρίου το 1ο Greek Tourism Workshop στην Τεχεράνη

16 Φεβρουαρίου το 1ο Greek Tourism Workshop στην Τεχεράνη

workshopΤο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς του Ιράν για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα μας έχει ως στόχο το 1ο Greek Tourism Workshop που διοργανώνεται στις 16 Φεβρουαρίου 2015 στην Τεχεράνη. 
Πρόκειται για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν από κοινού η Tourism Today Events και η Mideast Travel με σκοπό την δυναμική διείσδυση της Ελλάδας στην εν αναπτύξει και διαρκώς αυξανόμενη τουριστική αγορά του Ιράν. Αφορμή για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο πολυτελές ξενοδοχείο Azadi Grand Hotel αποτελεί η έναρξη πτήσεων από την Aegean Airlines από και προς Τεχεράνη από το καλοκαίρι του 2015, αλλά και οι σκέψεις της Iran Air για τη διενέργεια απ΄ ευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα. Υπογραμμίζεται ότι στα μέσα Απριλίου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη εκδήλωση των ίδιων φορέων στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας (αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις στα τέλη Ιανουαρίου) όπου ξεκινά απ΄ ευθείας πτήσεις η Aegean Airlines από τον προσεχή Μάιο.

Όπως προαναφέρθηκε διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο όμιλος Mideast Travel και η Tourism Today Events, φορείς με ιδιαίτερη εμπειρία στη διοργάνωση B2B εκδηλώσεων αλλά και βαθιά γνώση της τουριστικής αγοράς των αραβικών χωρών και του Ιράν.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις ελληνικών προορισμών σε ένα επιλεγμένο κοινό τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης, ενώ έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις και με στελέχη της ιρανικής κυβέρνησης. Παράλληλα, θα διενεργηθούν business to business επαφές των συμμετεχουσών ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων με προκαθορισμένα ραντεβού με τους κατά τόπους Tour Operators και ταξιδιωτικούς πράκτορες.   
 
Η επιλογή του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας αναφορικά με τη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων για τον ελληνικό τουρισμό, στηρίχθηκε αφενός στην ζήτηση τουριστικών πρακτόρων από τις εν λόγω αγορές για την πραγματοποίηση τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα αλλά και από το γεγονός της δυναμικής ανάπτυξης των αναφερόμενων τουριστικών αγορών.

Η Ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια της Mideast Travel, κα Κατερίνα Μούσμπε, αναφερόμενη στο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος Workshop της Τεχεράνης, δήλωσε: «Ο αριθμός Ιρανών τουριστών προς άλλες χώρες το 2002 ανερχόταν σε 3 εκ., αριθμός ο οποίος λέγεται ότι έχει έκτοτε τριπλασιαστεί. Επιπλέον, η δαπάνη των Ιρανών τουριστών στις χώρες που επισκέπτονται, ανήλθε το 2010 σε περισσότερα από $15 δις. Η Ελλάδα δύναται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσει σημαντικό κομμάτι της αγοράς αυτής εξαιτίας τόσο του κορεσμού των Ιρανών τουριστών για τις χώρες του Κόλπου αλλά και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που αυτοί εκδηλώνουν για τον πολιτισμό της Ελλάδας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.