Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στο ΣτΕ κατά του Δήμου Αθηναίων οι ιδιοκτήτες Σταθμών Αυτοκινήτου Νομού Αττικής

Στο ΣτΕ κατά του Δήμου Αθηναίων οι ιδιοκτήτες Σταθμών Αυτοκινήτου Νομού Αττικής

parkingΠροσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε η Ένωση Επιχειρηματιών Σταθμών Αυτοκινήτων Νομού Αττικής και 68 επιχειρήσεις στεγασμένων πάρκινγκ χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική και παράνομη την αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού που αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων.

Στην προσφυγή τους τονίζουν ότι τέλος καθαριότητας και φωτισμού δεν έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και στην «πραγματικότητα συνιστά φόρο».

Όπως αναφέρουν σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι «τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έχουν χαρακτήρα ανταποδοτικού τέλους, η επίμαχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την επιβολή των τελών σύμφωνα με το εμβαδόν, ειδικά ως προς τους στεγασμένους σταθμούς αυτοκινήτων όπου η άνοδος και η κάθοδο των αυτοκινήτων στους ορόφους και η στάθμευση των οχημάτων διενεργείται από υπαλλήλους, αντίκειται στο Σύνταγμα και παραβιάζει κατάφωρα την αρχή της ανταποδοτικότητας».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας και της ανταποδοτικότητας, καθώς οι επιχειρήσεις στεγασμένων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων οι οποίες υπόκεινται σε υψηλό συντελεστή τέλους ανά τετραγωνικό μέτρο σε όλο το εμβαδό του κτιρίου, ενώ η πραγματικά εξυπηρετούμενη επιφάνεια είναι πολύ μικρή, «τυγχάνουν δυσμενέστερης μεταχείρισης σε σχέση με άλλους στεγασμένους χώρους, που εκβάλλουν πολύ περισσότερα απορρίμματα».

Πηγή: newsbeast

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.