Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι ξεναγοί γιορτάζουν τη Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού και διοργανώνουν το 5ο Kυνήγι...

Οι ξεναγοί γιορτάζουν τη Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού και διοργανώνουν το 5ο Kυνήγι Θησαυρού

afisa_thisavrou_2015Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών καί ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), σε συνεργασία με την Εταιρία Ανάπτυξης καί Tουριστικής Προβολής Αθηνών, διοργανώνει την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου το 5ο Kυνήγι Θησαυρού, με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.

Όσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δωρεάν ξεναγήσεις από τους συναδέλφους μας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 1η Μαρτίου, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα παραλάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής. 

Η εκκίνηση-εγγραφή θά γίνει στό καφέ του Βυζαντινού καί Χριστιανικού μουσείου από τις 10 έως τις 12 το πρωί. Τα μνημεία που περιλαμβάνονται στο κυνήγι είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Ζάππειο, το εκκλησάκι της Αγίας Φωτεινής στον Ιλισσό, η Πύλη του Αδριανού, τα ρωμαϊκά λουτρά στή λεωφόρο Αμαλίας καί τό μουσείο Λαικής Τέχνης Αγγελική Χατζημιχάλη στή Πλάκα, όπου θά γίνεται καί ο τερματισμός τού κυνηγιού.

Το Σωματείο μας ελπίζει, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, όλοι να αγκαλιάσουν τη προσπάθεια αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και την σπουδαιότητα των μουσείων της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δε μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες. Όνειρό των ξεναγών είναι, κάθε χρόνο να παρουσιάζουν διαφορετικά μουσεία και μνημεία της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.