Αρχική Αεροπορικά Νέα Αύξηση των ναύλων μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, προβλέπει ο Κυπριακός...

Αύξηση των ναύλων μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών, προβλέπει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών

Cyprus_air_9-1-15Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως “βραχυπρόθεσμα φαίνεται ότι τη νύφη θα πληρώσουν και πάλι οι Κύπριοι καταναλωτές και γενικά οι φορολογούμενοι.

Κάθε φορά που φεύγει μια εταιρεία από την αγορά καταφέρεται πλήγμα στον ανταγωνισμό, με αρνητικές επιπτώσεις στις τιμές. Αυτό που συνέβη στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών όταν αγοράστηκε η εταιρεία από την Aegean, δηλαδή αύξηση των ναύλων, φαίνεται ότι θα επαναληφθεί και θα χρυσοπληρώνουμε το δρομολόγιο Λάρνακα-Αθήνα και πίσω”.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο, “οι φορολογούμενοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν τα σπασμένα, αφού για να διατηρηθεί ο τουρισμός μας θα επιδοτούνται πιο πλουσιοπάροχα τώρα οι οργανωτές ταξιδιών και οι αεροπορικές εταιρείες από τα δημόσια ταμεία. Για να αναπτυχθεί δε ο χειμερινός τουρισμός, οι επιδοτήσεις θα είναι ακόμα πιο δελεαστικές, ώστε να πεισθούν οι ξένοι αερομεταφορείς να πετούν κατά την ασύμφορη χειμερινή περίοδο, τώρα που θα εξαρτόμαστε εξ ολοκλήρου από αυτούς”.

Στην ανακοίνωση ο Σύνδεσμος εκφράζει λύπη για την κατάληξη των Κυπριακών Αερογραμμών και των εργαζομένων και κάνει λόγο για “ανικανότητα και ανευθυνότητα” όσων αποφάσιζαν διαχρονικά για τη διαχείριση της εταιρείας και για “περίπτωση θρασείας εκμετάλλευσης δημόσιου πλούτου προς όφελος κομματικών και ατομικών συμφερόντων”.

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος ζητά την ανάπτυξη υπεύθυνης στρατηγικής εκ μέρους της Κυβέρνησης στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών, στην οποία να εντάσσεται πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας κυπριακών συμφερόντων αεροπορικής εταιρείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.