Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Athenian Trendsetters”: Οι νικήτριες ιστορίες και φωτογραφίες

“Athenian Trendsetters”: Οι νικήτριες ιστορίες και φωτογραφίες

Διαβάστε παρακάτω τις νικήτριες ιστορίες και φωτογραφίες των “Athenian Trendsetters”:

1. Miha Plank, Slovenia

iman1 Να πίνω καφέ στην πλατεία Κολωνακίου, χαζεύοντας τους περαστικούς και να απολαμβάνω κανταΐφι, σάμαλι ή ρεβανί. Να ανεβαίνω στο Σούνιο για να δω από κοντά τον εκπληκτικό Ναό του Ποσειδώνα και να απολαμβάνω τη μοναδική θέα. Και όχι μόνο αυτά.
Η Αθήνα μου έδωσε τόσα πολλά ακόμα. Η Αθήνα έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες και το πιο νόστιμο φαγητό που έχω δοκιμάσει. Έχει ευρωπαϊκή γοητεία και συναρπαστική ιστορία. Το αρχαίο στοιχείο με το σύγχρονο δένουν τόσο αρμονικά μεταξύ τους. Και αυτός είναι μόνο ένας από τους λόγους που η Αθήνα με άφησε άφωνο.
Σε κάθε γωνιά μπορεί κανείς να χαρεί τις ενδιαφέρουσες αντιθέσεις, την οικειότητα και την ιστορία της πόλης. Σε αυτήν μπορεί κανείς να διακρίνει όχι μόνο την ιστορία της Αθήνας αλλά όλης της ανθρωπότητας. Άλλωστε η αρχή όλων μας βρίσκεται εδώ. Επομένως, πώς μπορεί κάποιος να μη νιώθει Αθηναίος;

 

2. Stamatia Kostarigka, UK

iman2 Για την ασύγκριτη ιστορία της. Για τη Δημοκρατία και την απερίγραπτη ομορφιά της Ακρόπολης.
Για τη δόξα του παρελθόντος και τα λαμπρά μυαλά του μέλλοντος.
Για όλες τις διαφορετικές κουλτούρες και τους ανθρώπους που συναντάς σε κάθε γωνιά.
Για όλα τα μέρη που μένει να ανακαλύψω και τους ήχους που μένει να ακούσω.
Για την ελευθερία που με κάνει να νιώθω.
Για όλους αυτούς τους λόγους, νιώθω Αθηναίος.

 

 

3. Natasha Semmence, UK

iman3 Δεν είμαι σίγουρη τι περίμενα από το πρόσφατο ταξίδι μου στην Αθήνα. Παρόλο που η Ελλάδα διανύει τον έκτο χρόνο ύφεσης και αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και μέτρα λιτότητας, με έκπληξη είδα ότι, αντί να λυγίσει, μάχεται δυναμικά για να ανταπεξέλθει.
Στην Αθήνα πολλοί επισκέπτες βλέπουν μόνο την πολιτιστικής της κληρονομιά. Εγώ, σε αυτό το ταξίδι, ήθελα να εξερευνήσω την Αθήνα του μέλλοντος και να μην μείνω στο χθες. Αυτό που συνάντησα με ξάφνιασε ευχάριστα.
Στην εξερεύνησή μου με βοήθησε η Βανέσα, μια πραγματική Αθηναία με όρεξη να μου γνωρίσει την πόλη της, στα πλαίσια του προγράμματος “Greeter”. Με ευθύτητα και ειλικρίνεια μου σύστησε την Αθήνα του σήμερα. Χωρίς συζήτηση, η Αθήνα περνάει δύσκολα, αλλά οι άνθρωποι φαίνεται να είναι περισσότερο ευγνώμονες για αυτά που έχουν παρά πικραμένοι για αυτά που έχασαν, ενώ συνεχίζουν να είναι υπερήφανοι για την πόλη τους.
Οι αισθήσεις μου ξεσηκώθηκαν, όταν η Βανέσα με ξενάγησε στους δρόμους της Αθήνας, τις πολυσύχναστες πλατείες και τις υπαίθριες αγορές. Η απογευματινή βόλτα στους δρόμους στο Μοναστηράκι ήταν γεμάτη εικόνες από κόσμο που απολάμβανε τον καιρό, που συναντούσε φίλους και απολάμβανε τον καφέ του στην καρδιά της πόλης.
Είναι εμφανές ότι η οικογένεια και οι φίλοι είναι το επίκεντρο της καρδιάς των Αθηναίων και απολαμβάνουν την παρέα μεταξύ τους μαζί με υπέροχους ντόπιους μεζέδες και εξαιρετικό ελληνικό κρασί. Σε μια από τις πιο παλιές ταβέρνες της Αθήνας δίπλωσα τα αμπελόφυλλα σε ντολμαδάκια και προετοιμάσαμε το τραπέζι και δοκιμάσαμε κρασιά που φτιάχνονται από αμπελώνες που έχουν θέα στην πόλη.

Όλα τα παραπάνω, μέσα σε μια πόλη γεμάτη με street art και αρχαία ιστορία σε κάθε γωνιά.
Για όλους αυτούς τους λόγους η Αθήνα είναι ο τύπος της πόλης που μου αρέσει, γι’ αυτό #ImAnAthenian!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.