Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic – Τα ονόματα...

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic – Τα ονόματα των επιβαινόντων

the_norman_atlanticΣε εξέλιξη βρίσκεται η γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε ένα από τα γκαράζ του πλοίου «Νorman Αtlantic», ενώ αυτό έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκο Λαγκαδιανό, και τις έως τώρα πληροφορίες, νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας, επιβάτης του πλοίου «Νorman Αtlantic» ο άνδρας ήταν εγκλωβισμένος μαζί με μία γυναίκα στη «γλίστρα» του πλοίου, καθώς προσπάθησαν να βγουν με αυτό τον τρόπο από το πλοίο.

Εν τω μεταξύ στους  161 έχει ανέλθει ο αριθμός των επιβατών, που έχουν μετεπιβιβαστεί με ασφάλεια σε παραπλέοντα πλοία, από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic».

Η φωτιά διατηρείται στο πλοίο σε μειωμένα επίπεδα, χωρίς να υπάρχει προ στιγμήν κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος, σύμφωνα με την ΑΝΕΚ ΑΕ που είναι η ναυλώτρια εταιρεία του «Νorman Αtlantic». Το πλοίο ανήκει στην ιταλική “VISEMAR di Navigazione S.R.l.” και εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα.

Στο μεταξύ, στο Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας βρίσκεται από το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς από τον λιμενάρχη και τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής. Ο κ. Μπέζας δήλωσε ότι είναι σε ετοιμότητα νοσοκομεία και ΕΚΑΒ Φιλιατών και Ιωαννίνων.

To Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έδωσε στη δημοσιότητα των λίστα των επιβατών και του πληρώματος του Norman Atlantic. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα, εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες, επιβάτες και μέλη πληρώματος, ταξίδευαν επίσης Τούρκοι, Ουκρανοί, Ιταλοί, καθώς και Ασιάτες.

[scribd id=251179687 key=key-6YKnDAo83fkp9zB7Fg6h mode=scroll]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.