Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Ονειρούπολη: Βασίλισσα των Χριστουγέννων»

«Ονειρούπολη: Βασίλισσα των Χριστουγέννων»

DSC_6154 DSC_5931Οι ημέρες των γιορτών πλησιάζουν και η Ονειρούπολη ακόμη μια φορά είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες λεωφορείων κατέκλισαν τη Δράμα φέρνοντας μικρούς και μεγάλους επισκέπτες από όλη τη χώρα αλλά και τη γειτονική Βουλγαρία που θέλησαν να ζήσουν από κοντά το ονειρεμένο σκηνικό που στήθηκε στην πόλη της Δράμας. Τα χαμόγελα και οι φωνές ενθουσιασμού που ακούγονται από παντού αποτελούν την μεγαλύτερη επιβράβευση για το παραμυθένιο της χωριό.

DSC_6224 DSC_6041Όμως η χθεσινή ημέρα είχε κάτι ξεχωριστό: πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ της Ονειρούπολης με τίτλο «Ενώνουμε την Ελλάδα». Πολιτιστικοί, χορευτικοί, μορφωτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν στην Ονειρούπολη τραγούδια και χορούς από το δικό τους τόπο. Ελπίδα και ευχή όλων είναι αυτή η προσπάθεια να εδραιωθεί τα επόμενα χρόνια και να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το θεσμό της Ονειρούπολης.

Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην «Ονειρούπολη»
Ιδιαιτέρα πλούσιο ήταν και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Ονειρούπολη.
Το Σωματείο «Συμμετέχω» Πρωτοβουλία Δραμινών, έστησε τη δική του υπαίθρια βιβλιοθήκη δίπλα από την κεντρική είσοδο της Ονειρούπολης και μάζεψε βιβλία για φιλανθρωπικό σκοπό.
Η χορωδία του Δήμου Δοξάτου «Σαπφώ» μας ταξίδεψε με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους δημιούργησε χριστουγεννιάτικα στολίδια με οικολογικά υλικά.
Δεν έλειψε και σήμερα το κουκλοθέατρο και η παράσταση καραγκιόζη ενώ απολαύσαμε χριστουγεννιάτικες χορογραφίες από το τμήμα μπαλέτου του Δήμου Προσοτσάνης και τα κέντρα μπαλέτου Pirouette.
Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλλιφύτου, ο Σύλλογος Εβριτών Δράμας «ο Έβρος», οι μαθητές του 5ου Δημοτικού σχολείου Δράμας και ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός
Σύλλογος παραδοσιακών χορών «Ακρίτες» με έδρα την Αλεξανδρούπολη μας παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια ενώ οι Δημοτικές Χορωδίες Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη (Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου και Χορτιάτη) καθώς και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροκάμπου Κιλκίς, μας τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα από όλα τα μέρη του ελληνισμού.
Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος «Φίλοι των Ζώων Δράμας» φιλοξένησαν τη Λούνα, σκύλο θεραπείας και βοηθό ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, σε μια προσπάθεια να μάθουμε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε και πώς να φροντίζουμε τους τετράποδους μικρούς μας φίλους.
«Γιατί η αληθινή φιλία μας ενθαρρύνει και πρέπει να μας σηκώνει ψηλά, όταν τα δικά μας φτερά λησμονούν πώς να πετάνε!» …κάπως έτσι ξεκίνησε η όμορφη φιλία του Ρούλη του Δραμινούλη και της αγαπημένης του φίλης Μήνας που ζωντάνεψε με μια θεατρική παράσταση που συμμετείχαν όλα τα παιδιά του 14ου Νηπιαγωγείου Δράμας, σε ένα παραμύθι της Φωτεινής Κυριακίδου.
Ο Σύλλογος Θετικών Επιστημόνων Ν. Δράμας παρουσίασε «Πειράματα για μικρούς και μεγάλους» με τους μαθητές από το 4o Γυμνάσιο Δράμας.
Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Βιταλάδων Κέρκυρας και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλάμου Αττικής (Μ.Π.Ε.Σ.Κ.Α.), μας παρουσίασαν τραγούδια και χορούς από το δικό τους τόπο στο 1ο Φεστιβάλ Ονειρούπολης με τίτλο «Ενώνουμε την Ελλάδα». Τους υποδέχτηκαν, τα «Χάλκινα» από τον Μουσικοδραματικό Σύλλογο Χωριστής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.