Αρχική General ΗΑΤΤΑ: Δρομολογήθηκε το Τουριστικό Επιμελητήριο

ΗΑΤΤΑ: Δρομολογήθηκε το Τουριστικό Επιμελητήριο

Τουριστικό ΕπιμελητήριοΗ δρομολόγηση του Τουριστικού Επιμελητηρίου ήταν το θέμα της συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη με τους Προέδρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) κ. Γιώργο Τσακίρη και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.) κ. Λύσανδρο Τσιλίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η κα. Χριστίνα Τετράδη, Οικονομική Επόπτης & Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΞΕΕ και ο κ. Στάθης Σκρέτας, Γενικός Γραμματέας του ΗΑΤΤΑ.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι Ξ.Ε.Ε. και Η.Α.Τ.Τ.Α. ενημέρωσαν την Υπουργό για την μεταξύ τους συζητήσεις για τη μετεξέλιξή του Ξ.Ε.Ε. σε Τουριστικό Επιμελητήριο.
 
Σημειώνεται ότι το Τουριστικό Επιμελητήριο ήταν και είναι πάγιο αίτημα του συνόλου του τουριστικού κλάδου, δεδομένου ότι θα δώσει την ευρύτητα και τη διάσταση που αρμόζει στον τουρισμό, θα ενισχύσει την αντιπροσώπευση και την αποτελεσματικότητά του κλάδου και θα αποτελέσει τον επίσημο θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα τουρισμού.
 
Στη μετεξέλιξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σε Τουριστικό, στο οποίο θα εντάσσονται όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΗΑΤΤΑ, εκπροσωπώντας τα τουριστικά γραφεία, με την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές στη δομή του Επιμελητηρίου, οι οποίες έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.