Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά RADISSON BLU PARK HOTEL – ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

RADISSON BLU PARK HOTEL – ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ακρόπολη Αθήνα Η διεύθυνση του ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel – στα πλαίσια του αφιερώματος «Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη» και της συνεργασίας του με την ιστορικό τέχνης Ελένη Αθανασίου – την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 20.00, εγκαινιάζει την έκθεση του Σπύρου Βασιλείου με τίτλο Ο Ποιητής της Καθημερινότητας.
Νεκρή φύση Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2015. Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από το Μουσείο Βασιλείου αλλά και από ιδιωτικές συλλογές και θα εκτίθενται στους χώρους του ξενοδοχείου.

Η λάμπα Το Radisson Blu Park Hotel, Athens, συνεχίζει να παρουσιάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το έργο καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό την προβολή της Ελληνικής τέχνης τόσο στο εγχώριο κοινό όσο και στο ξένο που επισκέπτεται την χώρα μας. Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο, «Πολιτισμός-Τουρισμός», επιλέχθηκε ο Σπύρος Βασιλείου ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς, τιμημένους, πληθωρικούς και σπουδαίους εκπροσώπους της γενιάς του ‘30 στην Ελλάδα.

Δημιούργησε περισσότερα από 5.000 έργα, λάδια, τέμπερες, ακουαρέλες, ακρυλικά, αγιογραφίες και ξυλογραφίες. Έκανε σκηνογραφίες σύγχρονου θεάτρου, κινηματογράφου, όπερας και αρχαίου δράματος. Ασχολήθηκε με πολυάριθμες καλλιτεχνικές επιμέλειες βιβλίων και αρχιτεκτονικών χώρων και τιμήθηκε από την Πολιτεία το 1930 με το Μπενάκειο βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.