Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά We do local, ή άλλως ειπείν, πράττουμε τοπικά, στηρίζουμε τον τόπο μας,...

We do local, ή άλλως ειπείν, πράττουμε τοπικά, στηρίζουμε τον τόπο μας, όλοι μαζί για τον Τουρισμό

We do local, ή άλλως ειπείν, πράττουμε τοπικά, στηρίζουμε τον τόπο μας, όλοι μαζί για τον Τουρισμό We_do_local_6Σύσσωμη η αγορά του τουριστικού επιχειρείν, τοπικοί φορείς και παράγοντες του τουρισμού της Ελλάδας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση παρουσίασης της νέας εταιρείας «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.», του νέου προτύπου πιστοποίησης επιχειρήσεων We do local και την απονομή του στις πρώτες επιχειρήσεις που έχουν πιστοποιηθεί. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη​ 20 Νοεμβρίου 2014 στο πλοίο ΚΡΗΤΗ Ι της ΑΝΕΚ Lines στο λιμάνι του Ηρακλείου, μέσα σε ένα ιδιαίτερα εορταστικό και αισιόδοξο κλίμα.
 
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της νεοσύστατης εταιρείας κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης κατά την παρουσίαση της, στο πλαίσιο μιας καλής και συντονισμένης συνεργασίας των τουριστικών επιχειρήσεων της Κρήτης για την προώθηση τους,  ιδρύθηκε η «Τοπική Παραγωγή & Φιλοξενία Α.Ε.»,  η Ανώνυμη Εταιρε​ία Προώθησης Επιχειρήσεων που στηρίζουν την τοπική παραγωγή, σέβονται το περιβάλλον και προβάλλουν τον πολιτισμό, την γαστρονομία και την φιλοξενία της περιοχής τους.
 
Η ίδρυση της εταιρείας Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε. πραγματοποιήθηκε από δώδεκα σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης. Αναφέρομε κατ’ αλφαβητική σειρά τον κ. Γιώργο Αλεξανδράκη, τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον κ. Μανώλη Βαρκαράκη, τον κ. Μανώλη Γιαννούλη, τον κ. Λευτέρη Καραταράκη, τον κ. Γιώργο Μαθιουλάκη, την κα Τζίνα Μαμιδάκη, τον κ. Μανώλη Μανούσο, τον κ. Ανδρέα Μεταξά, τον κ. Γιάννη Παπαδάκη, τον κ. Μανώλη Τσακαλάκη και τον κ. Νίκο Χαλκιαδάκη με την ελπίδα να προσελκύσουν στο μέλλον ακόμη περισσότερους και από άλλες περιοχές.
 
We_do_local_9Για την άρτια λειτουργία της εταιρε​ίας αυτής και την σωστή ένταξη των επιχειρήσεων σε αυτή, σε συνεργασία με την εταιρεία πιστοποιήσεων Cosmocert  A.E. και την εταιρεία Local Food Experts δημιουργήθηκε ένα πρότυπο με την ονομασία “We do local”. Είναι ένα νέο πρότυπο που δημιουργήθηκε για την επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, για να αναδείξει την ιδιαίτερη τοπική φιλοξενία και να στηρίξει την ανάπτυξη της τοπικής  παραγωγής και οικονομίας.
Ο Διευθ. Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ανδρέας Μεταξάς παρουσίαζοντας το πρότυπο We do local απηύθηνε πρόσκληση στις τουριστικές επιχειρήσεις  να ενταχθούν στην ομάδα του We do local και να συμβάλλουν και αυτές στην διάδοση της φιλοσοφίας του η οποία είναι:
 
•         Διαδίδουμε τα τοπικά ήθη και έθιμα
•         Παρουσιάζουμε την τοπική κουζίνα
•         Υποστηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς
•         Σεβόμαστε το περιβάλλον και την αειφορία
•         Στηρίζουμε το τοπικό εργατικό δυναμικό
 
Το πρότυπο έχει δημιουργηθεί για να πιστοποιήσει αρχικά τουριστικά καταλύματα ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα μπορούν να ενταχθούν και εταιρείες εστίασης, φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και λοιπές επιχειρήσεις.
Το We do local είναι ένα πρότυπο το οποίο στηρίζει, αναγνωρίζει και επιβραβεύει άλλα πρότυπα πιστοποίησης συμπεριλαμβάνοντας τα στα απαραίτητα κριτήρια πιστοποίησης όπως το Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας, ISO, Travelife, Green Key κ.α. Η επιθεώρηση, αξιολόγηση και πιστοποίηση των επιχειρήσεων έχει ετήσιο κύκλο.
 

We_do_local_1Τα πρώτα πιστοποιητικά We do local απονεμήθηκαν στις παρακάτω επιχειρήσεις:
ANEK Lines ΚΡΗΤΗ I, Bluegr Minos Beach Art Hotel, Bluegr Sensimar Minos Palace, Bluegr Candia Park Village, Cactus Royal Spa & Resort, Creta Maris Beach Resort, Apollonia Beach Hotel, Santa Marina Hotel, Sitia Beach Hotel, Enagron Cretan Ecotourism Village, Cavo Spada Luxury Resort & Spa, Santa Marina Beach Hotel, Grand Bay Beach Resort, Santa Marina Plaza Luxury Boutique Hotel, Lato Boutique Hotel, Minoa Palace Resort & Spa, Rethymno Mare, St.Nicolas Bay Resort Hotel & Villas.
 
Στο τέλος της απονομής, όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τοπικά εδέσματα, από τον μπουφέ που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση, ​γιορτάζοντας το νέο αυτό εγχείρημα αλλά και ανταλλάσσοντας πληροφορίες σχετικές με το χώρο του τουριστικού επιχειρείν στην Ελλάδα και τον κόσμο.

 

Η εταιρεία Cosmocert
Η εταιρεία COSMOCERT A.E. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ είναι Φορέας Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης και Βιολογικών Προϊόντων. Είναι ο Φορέας Πιστοποίησης του προτύπου We
​d​o ​l​ocal. Ιδρύθηκε το 2013, με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και καινοτομίας στους τομείς της Πιστοποίησης των Βιολογικών Προϊόντων, των Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (Πρότυπα ISO), της Βιοτεχνολογικής Έρευνας και της επινόησης υψηλής τεχνολογίας. Διαπιστευμένη από το Ε.ΣΥ.Δ. και εγκεκριμένη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως Φορέας Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, η COSMOCERT επιβεβαιώνει εμπράκτως την πολιτική της που αρθρώνεται γύρω από 3 άξονες: την ικανοποίηση των πελατών της, την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την αξιοπιστία της πιστοποίησης.
 
Η εταιρεία Local Food Experts
Η “LOCAL FOOD EXPERTS – s.c.e” είναι μία νέα εταιρεία η οποία εντάσσεται στην καινοτομική δραστηριότητα των Φορέων Κοινωνικής Οικονομίας που τα τελευταία έτη  εμφανίζονται ως Τρίτος Τομέας δράσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εταιρε​ία ιδρύθηκε τον 11ο/2013 με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και δραστηριοποιείται παρέχοντας συγκεκριμένες υπηρεσίες στους τομείς:
1)Οργάνωση πρωτογενούς παραγωγής,
2)Ανάπτυξη – οργάνωση εταιρειών τροφίμων,
3) Ανάπτυξη – οργάνωση μορφών αειφορικού τουρισμού, 4) Δημιουργία διεθνών εμπορικών συναλλαγών​.​

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.