Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά EL.I.TOUR: Σας καλούμε να διεκδικήσουμε ποσοστό από την αγορά των 550 Δις...

EL.I.TOUR: Σας καλούμε να διεκδικήσουμε ποσοστό από την αγορά των 550 Δις $ του παγκόσμιου Ιατρικού Τουρισμού

EL.I.TOUR“Με την συμμετοχή και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων, Κράτους και Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας, μπορούμε να εντάξουμε την Ελλάδα στον Παγκόσμιο χάρτη Τουρισμού Υγείας, σαν κορυφαίο προορισμό, “ τονίζει σε επιστολή του – Πρόσκληση συνεργασίας, προς όλους, δημόσιους φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις ο κ. Τάκης Μελέτης, Αντιπρόεδρος της Goldair Group και Μέλος του Δ.Σ. του Συμβουλίου του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού – “EL.I.TOUR”.

“Σας καλούμε σε αυτή τη συλλογική μας προσπάθεια, να συνεργαστούμε, όλοι οι εμπλεκόμενοι Οργανισμοί του Τουρισμού και της Υγείας,” συνεχίζει στην επιστολή του ο κ. Μελέτης, “να δημιουργήσουμε το προϊόν σε σωστές βάσεις και εν συνεχεία να διεκδικήσουμε ένα ποσοστό από την αγορά του παγκόσμιου Ιατρικού Τουρισμού, η οποία μετρά ήδη 550 Δις $, και που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενδυνάμωση του Ελληνικού Τουρισμού.”  
 
Συγκεκριμένα το Δ.Σ. του Greek Medical Tourism Council “EL.I.TOUR” αποφάσισε την ένταξη, στα μέλη του, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον Εισερχόμενο Τουρισμό, με ζητούμενο την εξειδίκευση και στον Ιατρικό Τουρισμό, μέσα από μια διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

Σκοπός ο πλήρης συντονισμός της εν λόγω δράσης, εφόσον φυσικά συνάδει με την επιχειρηματική δραστηριότητα της επιχείρησης.

Μια κίνηση που θα δηλώσει προς όλους ότι πραγματικά ΘΕΛΟΥΜΕ & ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
Η επιτυχία της προσπάθειας εξαρτάται, από την συλλογική δύναμη, το κύρος και τη πείρα όλων. Απώτερος στόχος η ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα με όλα τα προφανή επιχειρηματικά οφέλη.

Γίνετε και εσείς μέλος του Συμβουλίου του Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού – “EL.I.TOUR”

Κάντε click εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής στην “EL.I.TOUR”

Στην παρούσα φάση και μέχρι την ανάρτηση του επίσημου website στο διαδίκτυο, μπορείτε να κατατοπιστείτε από τις σελίδες Greek Medical Tourism Council “EL.I.TOUR” στο Facebook (www.facebook.com/elitour.org) και στο YouTube (www.youtube.com/elitour).

 

Πληροφορίες για την EL.I.TOUR, (Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού)

Το cluster Greek Medical Tourism Council – EL.I.TOUR, (Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού), είναι Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, η οποία δημιουργήθηκε με την συνδρομή των τεσσάρων κύριων Νοσοκομειακών Ομίλων ΙΑΣΩ, ΥΓΕΙΑ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και EUROMEDICA αλλά και εταιριών από τον γενικότερο επιχειρηματικό χώρο.
 
Κύριος στόχος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού EL.I.TOUR είναι:
 


Η Προώθηση του εισερχόμενου ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και η δημιουργία απαιτούμενου θεσμικού πλαισίου.

Το Networking για να αναζητήσουμε, αξιόπιστα πλέον, σύνδεση με φορείς εξωτερικού που θα μας εμπιστευτούν, και δημιουργία δικτύου πληροφόρησης των δυνατοτήτων των εμπλεκόμενων επιχειρηματικών μας δυνάμεων.

Παρουσιάσεις και road shows των μελών μας σε ενδιαφερόμενους medical tourism facilitators & brokers, δ/ντές νοσοκομείων των Βαλκανίων (που στέλνουν περιστατικά που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, στο εξωτερικό), συλλόγους ασθενών, ασφαλιστικά ταμεία αλλά και διεθνείς ομοειδείς οργανισμούς, επιτροπές, φορείς της ΕΕ. και κρατικές υπηρεσίες της Ελλάδας και άλλων χωρών.

Να τοποθετήσουμε την Ελλάδα στις χώρες που παρέχουν αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού προσελκύοντας ιατρικούς τουρίστες με τις οικογένειες τους ή τους συνοδούς τους.
 


Εταιρίες από τους κλάδους της Υγείας, του τουρισμού, των Πιστοποιήσεων, των Συμβούλων επιχειρήσεων, της Ασφάλισης, της Διαφήμισης, κλπ,  συμμετέχουν ήδη σε αυτή την προσπάθεια, με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση της ελληνικής αγοράς του ιατρικού τουρισμού, καθώς και τη συνεργασία σε θέματα προώθησης του τουρισμού και της υγείας. 


Το Greek Medical Tourism Council “EL.I.TOUR” σε παγκόσμιο επίπεδο
Σε παγκόσμιο επίπεδο το Greek Medical Tourism Council “EL.I.TOUR” είναι ήδη μέλος του Global Healthcare Travel Council στο οποίο συμμετέχουν πλέον των 54 ομοειδών εθνικών συμβουλίων από όλο τον κόσμο, με τεχνογνωσία και διεθνείς επαφές.


Τον Μαΐο το Συνέδριο «από το χθες στο σήμερα, 2.500 χρόνια Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα»
Στο 1ο workshop του Greek Medical Tourism Council “EL.I.TOUR”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο Semiramis, με ευρεία συμμετοχή των εγγεγραμμένων μελών του συμβουλίου, εκπροσώπων των ΜΜΕ, εθνικών φορέων τουρισμού και λοιπών ενδιαφερόμενων, αποφασίστηκε η διενέργεια του 1ου ελληνικού συνεδρίου, «από το χθες στο σήμερα, 2.500 χρόνια Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα», με συμμετοχές και ομιλητές από όλο τον κόσμο στις 21 & 22 Μαΐου 2015 στην Αθήνα.
 


Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, πέρα από το επίπεδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, στοχεύουμε ταυτοχρόνως στο να συμβάλλουμε συμβουλευτικά και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, στην επεξεργασία του νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει κανονιστικά τα θέματα που αφορούν τον Ιατρικό Τουρισμό.
 


 
Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της Υγείας και του Τουρισμού, όπως με την Νομική Σύμβουλο & Σύμβουλο Ανάπτυξης Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού του Υπουργείου Υγείας, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (W.H.O.), τον ΣΕΤΕ, το Ξ.Ε.Ε., το SKAL και τον ΗΑΤΤΑ (που αποτελούν πλέον μέλη μας), καθώς και την Μarketing Greece, ώστε να διαμορφώσουμε το πλαίσιο της κοινής μας συνεργασίας και στρατηγικής, και έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις και με όλα τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα Υπουργεία και Φορείς. 


Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
  

Ο ιατρικός τουρισμός εδώ και χρόνια είναι μια μεγάλη παγκόσμια αγορά, που συνδυάζει την ανάγκη του αλλοδαπού ασθενή, στο μεν ιατρικό μέρος, για θεραπεία και αποκατάσταση και στο δε τουριστικό για την παραμονή και την ξεκούραση.
 


Ας σημειώσουμε τα εξής: 
 


H παγκόσμια αγορά τουρισμού αποτιμάται στα $3,2 τρις κύκλο εργασιών, εκ των οποίων το 33% (1 τρις) αποτελεί εισερχόμενο τουρισμό και το 67% εσωτερικό τουρισμό με αντίστοιχα $2,1 τρις, όσο για τον ιατρικό τουρισμό η αποτίμηση είναι στα $50 με 60 δις και  ο τουρισμός ευεξίας, στα $439 δις, με $139 δις 32% εισερχόμενο και $299 η 68% εσωτερικό τουρισμό.

Top χώρες με ιατρικό τουρισμό, με περίπου 50% της παγκόσμιας αγοράς και 63% των δαπανών, είναι οι ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία, Γαλλία και Αυστρία.
 


Πιό αναλυτικά συμμετέχουν ( βάσει μελέτης της the global wellness tourism economy)

Βόρεια Αμερική $181 δις και 163 εκ ταξίδια τον χρόνο

Λατινική Αμερική $22,4 δις και 32 εκ ταξίδια τον χρόνο

Ευρώπη $158 δις και 203 εκ ταξίδια τον χρόνο

Υποσαχάρια Αφρική $2δις και 2 εκ ταξίδια τον χρόνο
χώρες MENA $5,3 δις και 5 εκ ταξίδια τον χρόνο και χώρες της

Ασίας & Ειρηνικού $69 δις και 120 εκ ταξίδια τον χρόνο

Τα νούμερα είναι ιλιγγιώδη και το μερίδιο της Ελλάδας για τον μεν γενικό τουρισμό δεν είναι μικρό αλλά για τον ιατρικό τουρισμό και ευεξία είναι αμελητέα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε.
Η αύξηση του τουρισμού υγείας και ευεξίας είναι εντυπωσιακή και ο καταμερισμός δαπανών που μας ενδιαφέρει είναι επίσης εντυπωσιακός.

μεταφορές $91,8 δις που περιλαμβάνει αερ/κά, ενοικ/να αυτ., Δημ. Μέσα μεταφ. και ταξί

για άλλες υπηρεσίες όπως τηλ/νια, ασφάλειες, γραφεία ταξιδιών, ξοδεύονται $55,3 δις

για την διαμονή το κόστος αποτιμάται στα $93,4 δις

για την διατροφή στα $71,9 δις
για ψώνια $64,8 δις και

για εκδρομές $61,4 δις

Για τις χώρες υποδοχής ιατρικού τουρισμού και ευεξίας τα έσοδα από την δραστηριότητα λειτουργούν πολλαπλασιαστικά και ενισχύουν δυναμικά την οικονομία δημιουργώντας και νέες θέσεις εργασίας.

Πληροφορίες
Τάκης Μελέτης
Αντιπρόεδρος Goldair Group
Μέλος Δ.Σ. Greek Medical Tourism Council  “EL.I.TOUR”
1st Klm Paianias Markopoulou Av.
P.O.Box 126, 190 02 Paiania  Greece
Tel.   +30 210 3274618, 3643926, Fax   +30 210 3231205,
Mob. +30 694 4 553345

 

Πηγές: SRI international for wellness tourism data,  Euromonitor for general tourism

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.