Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σαμαράς: Ο Τουρισμός είναι πράγματι, ο μοχλός επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας, η...

Σαμαράς: Ο Τουρισμός είναι πράγματι, ο μοχλός επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας, η ατμομηχανή που τη βγάζει σήμερα από την κρίση

samaras_21_10_14Ο Τουρισμός υπήρξε πράγματι, το μεγάλο στήριγμα της Ελλάδας στις δύσκολες στιγμές.
Και παραμένει ταυτόχρονα η ατμομηχανή που τη βγάζει σήμερα από την κρίση. Είναι, λοιπόν, πράγματι, ο μοχλός επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ.

Ο τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο τόσο από ποσοτική όσο και από ποιοτική άποψη. Ο τουρισμός θα διαδραματίσει ρόλο καταλύτη και για άλλους κλάδους και θα δώσει δουλειές και έσοδα στο κράτος, αρκεί να διατηρήσουμε την σταθερή πορεία.

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια πετύχαμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική εξυγίανση που έχει υπάρξει ποτέ, στο συντομότερο χρόνο που υπήρξε ποτέ, με ταυτόχρονες σαρωτικές μεταρρυθμίσεις παντού! Και στον Τουρισμό ασφαλώς.
Ανεβήκαμε, για παράδειγμα, 111 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας της Διεθνούς Τράπεζας. Από το 147 στο 36, στη θέση αυτή, μέσα σε δύο χρόνια! Και θα συνεχίσουμε μέχρι να φτάσουμε στις πρώτες θέσεις διεθνώς.

Δεν χρειαζόμαστε άλλο Μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ανέφερε χαρακτηριστικά για τον τουριστικό κλάδο, τη διαπίστωση του TUI για μεγάλη άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα κατά 10% τουλάχιστον! και την πρόβλεψη του μεγάλου τουριστικού οργανισμού για ακόμα νέα άνοδο κατά 10% στις τουριστικές αφίξεις την επόμενη χρονιά, εφ’ όσον βέβαια διατηρηθεί η σταθερότητα που αποκαταστήσαμε με τόσες θυσίες του ελληνικού λαού. 

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιτρέψει σε κανέναν να καταργήσει όσα έχουν γίνει και να εμποδίσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Η Ελλάδα μπορεί και θα εξελιχθεί σε μοναδικό προορισμό νησιωτικού τουρισμού» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς συμπληρώνοντας ότι μπορεί και θα εξελιχθεί σε έναν μοναδικό προορισμό νησιωτικού τουρισμού, μπορεί και θα φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες σκάφη αναψυχής το χρόνο και μπορεί και πιστεύω θα αναδειχθεί και στον τομέα κατασκευής τέτοιων σκαφών διεθνώς.

Παράλληλα επισήμανε ότι ο τουρισμός πρέπει να φροντίσει για τη ποιοτική του αναβάθμιση και τον συνεχή πολλαπλασιασμό των συνεργιών με επί μέρους κλάδους όπως ο ιατρικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.