Αρχική Αεροπορικά Νέα Προορισμός Αθήνα: οι θετικές εξελίξεις και οι προοπτικές

Προορισμός Αθήνα: οι θετικές εξελίξεις και οι προοπτικές

image0005· Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών πρώτος σε ποσοστό αύξησης της κίνησης μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροδρομίων
· Αύξηση του δικτύου και της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας το 2014
· Νέα ενέργεια στήριξης και προώθησης του προορισμού: ένα «βήμα» για τους επιβάτες και τους επισκέπτες στο αεροδρόμιο

Τις θετικές εξελίξεις από την αρχή του έτους και τις προοπτικές για την αεροπορική αγορά της Αθήνας ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, σε συνδυασμό με τη σημαντική ενίσχυση του δικτύου και της διασυνδεσιμότητας της πόλης μέσα στο 2014, παρουσίασε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Ακόμα, σε συνέχεια των ενεργειών που πραγματοποιεί με στόχο την ενίσχυση της ελκυστικότητας του προορισμού Αθήνα, ο ΔΑΑ παρουσίασε μια ξεχωριστή νέα πρωτοβουλία, που ουσιαστικά δίνει το «βήμα» στους επιβάτες και στους επισκέπτες της πόλης για να τοποθετηθούν στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.
Πιο αναλυτικά:
-Οι αεροπορικές εταιρείες επενδύουν στην αγορά της Αθήνας με αισιόδοξα μηνύματα και για το χειμώνα 2014-15

 Σε συνέχεια της εντυπωσιακής ανάκαμψης της κίνησης κατά το 9μηνο (Ιαν-Σεπτ), με:
· αύξηση της κίνησης κατά 19,4%
· 2 εκατομμύρια περισσότερους επιβάτες
· 168 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις
· 28% αύξηση των ξένων επισκεπτών της πόλης και διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης σχεδόν όλων των διεθνών γεωγραφικών αγορών, τα μηνύματα και για το χειμώνα 2014-15 είναι εξίσου ενθαρρυντικά, καθώς το δίκτυο της Αθήνας ενισχύεται σημαντικά, με 107 νέες διεθνείς εβδομαδιαίες πτήσεις και επιπλέον 85 πτήσεις εσωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 15% της κίνησης του αεροδρομίου εξυπηρετείται από 16 εταιρείες χαμηλού κόστους, οι οποίες καλύπτουν ένα δίκτυο 40 προορισμών.

-Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών πρώτος σε ποσοστό αύξησης της κίνησης μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροδρομίων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου – Σημαντική αύξηση της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας & της κίνησης transfer

 Με περισσότερες από 2 εκατομμύρια νέες προσφερόμενες  αεροπορικές θέσεις από την αρχή του χρόνου (+16%), το αεροδρόμιο της Αθήνας βρέθηκε στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ευρωπαϊκών αεροδρομίων σε επιβατική κίνηση, πτήσεις και αύξηση χωρητικότητας, με τους αερομεταφορείς από τη Μ. Ανατολή, τη Β. Αμερική και την Ασία, να καταγράφουν εντυπωσιακές διψήφιες αυξήσεις.

Συνολικά, το 2014, με 15 νέους προορισμούς και επιπλέον πτήσεις σε 33 προορισμούς, το αεροδρόμιο της Αθήνας εξυπηρετεί ένα ευρύ δίκτυο 108 προορισμών, αυξάνοντας σημαντικά το δίκτυο και τη διασυνδεσιμότητα της Αθήνας. Χάρη στα ειδικά κίνητρα που παρέχει το αεροδρόμιο και την ανάπτυξη δικτύου κυρίως από την Aegean, σημαντική είναι η αύξηση των επιβατών transfer. Συνολικά, από τον Ιανουάριο έως και τον Σεπτέμβριο 2014, το σύνολο των επιβατών transfer στο ΔΑΑ έφτασε το +14,8% σε σχέση με πέρυσι, αντιπροσωπεύοντας το 22% της συνολικής κίνησης του αεροδρομίου. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι η αύξηση των επιβατών που χρησιμοποιούν την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ διεθνών προορισμών, η οποία άγγιξε το +61%. Επιπλέον, η κίνηση transfer από το εσωτερικό προς το εξωτερικό (76% του συνολικού transfer) ανέβηκε κατά 12,5%.

Συνεχίζεται η έμπρακτη στήριξη της Αθήνας ως προορισμού, δίνοντας το… «βήμα» στους επιβάτες και στους επισκέπτες της πόλης

Επίσης,  το γεγονός ότι οι ξένοι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 28% κατά το πρώτο 9μηνο του 2014, αλλά και η δυναμική ανάκαμψη (+23%) των επιβατών που επιλέγουν την Αθήνα για city-break σε σχέση με πέρυσι,  αποδεικνύουν τη δυναμική ανάκαμψη της πόλης μας ως τουριστικού προορισμού.
 
Με την Αθήνα να «γυρίζει σελίδα», ο ΔΑΑ προσθέτει ακόμα ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των συστηματικών δράσεων και των προσπαθειών του για την προβολή της πόλης, δίνοντας αυτή τη φορά ένα… «βήμα» στους επισκέπτες της Αθήνας:
 
Από τις 19 Νοεμβρίου, μέσω μιας νέας εφαρμογής σε ειδικές οθόνες στο αεροδρόμιο, οι Έλληνες και οι ξένοι επιβάτες θα μπορούν, «συναρμολογώντας» σε δύο κινήσεις τη Δυτική Μετώπη του Παρθενώνα και επαναφέροντας την Έκτη Καρυάτιδα στο φυσικό χώρο της, να εκφράζουν με διαδραστικό τρόπο τη γνώμη τους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.