Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Lufthansa ανακοινώνει έκτακτο πρόγραμμα πτήσεων για τις ημέρες της απεργίας των...

Η Lufthansa ανακοινώνει έκτακτο πρόγραμμα πτήσεων για τις ημέρες της απεργίας των πιλότων

lufthansaΟι πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων της Lufthansa επηρεάζονται σημαντικά από την απεργία των πιλότων στις 20 και 21 Οκτωβρίου / έκτακτο πρόγραμμα πτήσεων ανακοινώθηκε στο www.LH.com / οι επιβάτες θα πρέπει να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα για λεπτομέρειες

Η Lufthansa σχεδίασε έκτακτο πρόγραμμα πτήσεων, ύστερα από την ανακοίνωση της προγραμματισμένης απεργίας που κήρυξε το συνδικάτο πιλότων Vereinigung Cockpit. Το συνδικάτο κάλεσε σε απεργία τα μέλη του σε όλη τη Γερμανία, επηρεάζοντας όλες τις πτήσεις της Lufthansa που εκτελούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus A320, Boeing 737 και Embraer, από τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου μέχρι τις 23:59 της Τρίτης 21 Οκτωβρίου.

Το πρώτο μέρος του έκτακτου προγράμματος πτήσεων, που ισχύει για τις πρώτες 24 ώρες της απεργίας, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.LH.com περίπου στις 19:00 χθες το απόγευμα. Το δεύτερο μέρος του προγράμματος, που αφορά στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα της απεργίας, ανακοινώθηκε σήμερα περίπου στις 14:00 (ώρα Ελλάδος).  Τα έκτακτα προγράμματα πτήσεων έχουν ως σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας αμέσως μετά τη λήξη της απεργίας.

Δεδομένης της διάρκειας της απεργίας, οι πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων της Lufthansa είναι πιθανό να επηρεαστούν σημαντικά κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων. Ωστόσο, με την προετοιμασία του έκτακτου προγράμματος πτήσεων, η εταιρεία καθορίζει ποιες πτήσεις μπορούν ακόμα να πραγματοποιηθούν. Σήμερα διεξάγονται κανονικά οι διηπειρωτικές πτήσεις, ωστόσο συνίσταται στους επιβάτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους πριν την αναχώρηση. Η ιστοσελίδα της εταιρείας www.LH.com παρέχει την πλέον ενδεδειγμένη πληροφόρηση γι’ αυτό.

Οι επιβάτες των οποίων η πτήση ακυρώθηκε εξαιτίας της απεργίας, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κράτηση εκ νέου ή να ακυρώσουν το εισιτήριο χωρίς επιπλέον επιβάρυνση. Οι επιβάτες που έχουν κράτηση για πτήση της Lufthansa για τις 20 και 21 Οκτωβρίου μπορούν επίσης να αλλάξουν το εισιτήριό τους μια φορά, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, ακόμα και αν η αρχική τους πτήση αναμένεται να εκτελεστεί. Τα εισιτήρια για ταξίδια εντός Γερμανίας επίσης μπορούν να ανταλλαχθούν με σιδηροδρομικά εισιτήρια στο www.LH.com ή σε οποιοδήποτε μηχάνημα γρήγορου check-in της Lufthansa.

Οι πτήσεις των εταιρειών του Ομίλου Lufthansa, και συγκεκριμένα των Austrian Airlines, Brussels Airlines, Germanwings, SWISS και Air Dolomiti (που εκτελούνται από τις OS, SN, 4U, LX και EN) θα εκτελεστούν κανονικά κατά τη διάρκεια της απεργίας, ενώ και η Lufthansa Cargo παραμένει κατά κύριο λόγο ανεπηρέαστη. Η Germanwings μελετά το ενδεχόμενο να εκτελέσει έως και τέσσερις πτήσεις της Lufthansa που σε διαφορετική περίπτωση θα ακυρώνονταν εξαιτίας της απεργίας. Παράλληλα, το προσωπικό της Lufthansa καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι επιβάτες –και ειδικά οι επιβάτες πτήσεων ανταπόκρισης- θα μπορούν παρά την απεργία να προωθηθούν εγκαίρως στον προορισμό τους μέσω των κόμβων του Ομίλου Lufthansa στη Ζυρίχη, τη Βιέννη και τις Βρυξέλλες. Οι επιβάτες που έχουν καταχωρίσει τα στοιχεία τους θα ενημερωθούν και μέσω email ή μηνύματος sms στον κινητό τους αν προκύψει κάποια αλλαγή στην πτήση τους.

Το συνδικάτο πιλότων Vereinigung Cockpit διαφωνεί με την πρόθεση της εταιρείας να αναθεωρήσει τα μεταβατικά προνόμια που ισχύουν επί του παρόντος στους πιλότους της Lufthansa. Από την άλλη πλευρά, ο γερμανικός αερομεταφορέας θεωρεί ότι τα προτεινόμενα μεταβατικά προνόμια είναι μεταξύ των καλύτερων (αν όχι τα καλύτερα) που ισχύουν στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία ενώ έχει δηλώσει την πρόθεσή του για ανοιχτό διάλογο με τους εκπροσώπους του συνδικάτου, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει μέχρι στιγμής αντιπροτάσεις από αυτούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.