Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

141024_O_Perifereiarchis_K_Makedonias_Ap_Tzitzikostas_me_K_Peristeri 141024_O_Perifereiarxhis_K_Makedonias_Ap_Tzitzikostas_se_siskepsi_gia_tourismo_SerresΚ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ»

Με την επικεφαλής των ανασκαφών στην Αμφίπολη και προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη συναντήθηκε στις Σέρρες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος στη συνέχεια, μαζί με την κ. Περιστέρη, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η κ. Περιστέρη ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα λεπτομερώς για την πορεία των ανασκαφών και τον ευχαρίστησε, γιατί εξαρχής πίστεψε στη σπουδαιότητα της ανασκαφής. Μάλιστα, η κ. Περιστέρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αρωγή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εξέλιξη των εργασιών. «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ήταν η πρώτη που στάθηκε δίπλα μας και στήριξε από την αρχή με όλες τις δυνάμεις της το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη», δήλωσε η κ. Περιστέρη. Η επικεφαλής των ανασκαφών στον τύμβο Καστά τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγάλη προσπάθεια για την τουριστική προβολή της περιοχής, με αιχμή του δόρατος το μεγαλοπρεπές μνημείο που ανασκάπτεται στην Αμφίπολη.

Στη σύσκεψη για την τουριστική ανάπτυξη της Π.Ε. Σερρών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τις συντονισμένες πρωτοβουλίες της Π.Κ.Μ. για την ανάδειξη της περιοχής της Αμφίπολης. «Τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που έρχονται κάθε μέρα στο φως στην ανασκαφή στο  λόφο Καστά της Αμφίπολης έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα για την ευρύτερη περιοχή, που έχουν προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια οικουμενικής σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη, στην αξία της οποίας πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας την προσπάθεια της κ. Περιστέρη και της ομάδας της.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη συστήσει ομάδα εργασίας με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των υποδομών και την οργανωμένη προβολή της Αμφίπολης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα εξασφαλίσει τους πόρους για τις υποδομές που θα χρειαστούν στην περιοχή όπου βρίσκεται το μνημείο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, μεταξύ των οποίων το ΣΕΣ 2014-2020, το νέο ΕΣΠΑ. Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη την επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη και προϊσταμένη της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη και τους συνεργάτες της, οι οποίοι, όπως τόνισε, «δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα για την αποκάλυψη των μυστικών που κρύβει το μεγαλοπρεπές μνημείο».
________________________________________________
Στο πλαίσιο της ευρείας σύσκεψης για την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής των Σερρών, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τη σπουδαιότητα αυτής της πρώτης συνάντησης όλων των φορέων της Π.Ε. Σερρών,  τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι ο τουρισμός θα αποτελέσει προτεραιότητα για την επόμενη πενταετία. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε τη δημιουργία οργανισμού για την τουριστική προβολή της Π.Ε. Σερρών, στο πρότυπο του αντίστοιχου τουριστικού οργανισμού που λειτουργεί με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Πιερία. «Το μοντέλο λειτουργεί. Ο οργανισμός θα βοηθήσει τους φορείς των Σερρών όχι μόνο να έχουν λόγο αλλά και ουσιαστική συμβολή στη χάραξη της τουριστικής προβολής», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Αναφερόμενος στο θέμα των επενδύσεων στις υποδομές για την ενίσχυση και την προώθηση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «εκτός από την αξιοποίηση του Τύμβου και της γύρω περιοχής της Αμφίπολης, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε εντάξει στο σχέδιο για την τουριστική προβολή των Σερρών δράσεις για την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Ειδικότερα, με επίκεντρο τη λίμνη Κερκίνη, στοχεύουμε να αναπτύξουμε δράσεις για τον οικοτουρισμό στην περιοχή. Ταυτόχρονα, στον τομέα του ιαματικού τουρισμού, στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο Άγκιστρο, το Σιδηρόκαστρο και τη Νιγρίτα, όπου υπάρχουν ιαματικά λουτρά. Σε συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή, η οποία βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΕΤΑΔ, καταβάλλουμε συντονισμένες προσπάθειες να δημοσιευθεί το συντομότερο δυνατό ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των περιοχών αυτών.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών, φροντίζουμε για την αξιοποίηση του αυτοκινητοδρομίου, με στόχο τη διοργάνωση μεγαλύτερου αριθμού αγώνων αυτοκινήτου, προκειμένου να προσελκύσουμε τουρίστες στην περιοχή. Επίσης, βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, ώστε να αναπτύξουμε συντονισμένες δράσεις και συνέργειες για την ανάδειξη του σπηλαίου της Αλιστράτης και την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού, σε συνεργασία με τις τοπικές Μητροπόλεις.

Για μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  δομικό στοιχείο της περιφερειακής στρατηγικής μας για τον τουρισμό είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για 12 μήνες το χρόνο. Στόχος μας είναι η εξωστρέφεια και οι ισχυροί συντελεστές της είναι κάθε μία περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά. Φροντίζουμε έγκαιρα η Κεντρική Μακεδονία, όχι απλώς να μην υπολείπεται, αλλά να βρίσκεται σταθερά μπροστά από τα νέα δεδομένα», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού για την Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος τόνισε πως ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Γιώργος υποστήριξε την πρόταση για σύσταση του οργανισμού τουρισμού στις Σέρρες, που θα συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών και αρμόδιος στον τομέα του χωροταξικού σχεδιασμού για την Π.Κ.Μ. Γιάννης Μωυσιάδης ευχαρίστησε όλους τους φορείς για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν και επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια προβολής του τουριστικού προϊόντος, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος στον τομέα του τουρισμού στην Π.Ε. Σερρών Αθανάσιος Μασλαρινός αναφέρθηκε στη σημασία των ανασκαφών στην Αμφίπολη για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, τονίζοντας ότι «τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα θα ενισχύσουν το τουριστικό προφίλ των Σερρών και θα καταστήσουν τον τόπο μας πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Σερρών Π. Σπυρόπουλος, Αθ. Μπασδάνης, Χρ. Μπουφίδου, Τ. Ρακιτζή και Ν. Σιώης, η προϊσταμένη της ΚΗ’ εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη Κατερίνα Περιστέρη, οι Αντιδήμαρχοι Σερρών Η. Γκότσης και Π. Γρηγοριάδης, ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας Νίκος Πασχαλίδης, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Εμμανουήλ Παπά Δ. Πυρινή, ο γενικός γραμματέας του Ο.Ε.ΒΕ.Σ. Χρ. Μαυρομιχάλης, η γενική γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κ. Μηλίγκα, η εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Χρ. Ιντζίδου, η πρόεδρος του Σπηλαίου Αλιστράτης Δ. Βαβλιάκη, ο διευθυντής του Σπηλαίου Αλιστράτης Ν.Καρτάλης, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Σερρών Ε. Φαρδέλα, ο εκπρόσωπος του ΕΟΣ Σερρών Ν. Καφεστίδης, ο ξενοδόχος-τουριστικός πράκτορας Χρ. Κωνσταντινίδης, ο διευθυντής του ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Γ. Καλογερούδης, ο πρόεδρος της Ένωσης  Επαγγελματιών Λαϊλιά Γ. Ζαχαρούδης, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Σ. Χρ. Μέγκλας, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά Γ. Νυκτοπάτης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σιντικής Γ. Ρέκλος, ο εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ Ν.Σερρών Θ. Παπαδόπουλος, ο  Πρόεδρος της Αερολέσχης Σερρών, Γ.  Βασιλείου, η πρόεδρος του ΚΕΔΗ Ηράκλειας Ε. Συμεωνίδου, ο πρόεδρος του Δικτύου «Λίμνης Δράσης Λιθότοπος» Α. Παπαδόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού δήμου Σιντικής Α. Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Συλλόγου Πεθελίνου «Κερκινίτης» Κ. Καραλής και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Α. Ματάκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.