Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εξαιρούνται από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων οι επιβάτες κρουαζιέρας

Εξαιρούνται από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων οι επιβάτες κρουαζιέρας

olp_cruise_portΟι επιβάτες της κρουαζιέρας θα εξαιρεθούν από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων που θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα μας βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, για τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας(ΕΚΦΝ), Θεόδωρο Κόντε, τη διαβεβαίωση αυτή, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ένωση, σε επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό, είχε απευθύνει έκκληση να μην εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή οδηγία για τη λήψη βιομετρικών στοιχείων στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων από λιμάνια τρίτων χωρών κατόχων προβλεπόμενης βίζας, καθώς τα άτομα αυτά θα έπρεπε να οδηγούνται από τα λιμάνια των νησιών -που θα πιάνει το κάθε κρουαζιερόπλοιο- στα τοπικά αστυνομικά τμήματα ή στα αεροδρόμια, αναμένοντας για ανυπολόγιστο χρόνο στην ουρά, προκειμένου να γίνεται λήψη αποτυπωμάτων.
Μάλιστα, οι εταιρείες κρουαζιέρες είχαν επισημάνει ότι αυτό θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα καθώς πολλοί από τους επισκέπτες θα κινδύνευαν να μην προλάβουν καν να επισκεφθούν και να δουν τα ενδιαφέροντα της κάθε περιοχής για τα οποία ταξίδεψαν χιλιάδες μίλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.