Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κεφαλογιάννη: Για να γίνει πράξη η φιλοσοφία «Yγιείς Πόλεις» απαιτείται ισχυρή πολιτική...

Κεφαλογιάννη: Για να γίνει πράξη η φιλοσοφία «Yγιείς Πόλεις» απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση

Kefalogianni_poleisΣτη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη και στα οφέλη  που προέκυψαν από τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα τόσο στον τομέα του Τουρισμού όσο και στο χώρο της Υγείας, αναφέρθηκε  η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση, με θέμα «Υγιείς Πόλεις». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και το Δήμο Αμαρουσίου.  

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι για να γίνει πράξη η φιλοσοφία «Yγιείς Πόλεις» απαιτούνται ευρεία και ισχυρή πολιτική βούληση και συναίνεση. Συνεργασία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Συνέργειες με τους κατοίκους της πόλης, τους φορείς και τις οργανώσεις. Αλληλεπίδραση και συνεχής διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων με τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
Επισήμανε επίσης ότι ο σύγχρονος τουρίστας αποζητά πλέον πέρα από τα αξιοθέατα την εμπειρία του τόπου. Η πόλη για να αποτελέσει ξεχωριστό τουριστικό προορισμό – πρόσθεσε – οφείλει να αναπτύσσεται με βάση στρατηγικές παρεμβάσεις, όπως: Να διαφοροποιεί το τουριστικό της προϊόν, να βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα της και τις υπηρεσίες προς τον τουρίστα. Να αναβαθμίζει τις βασικές πύλες εισόδου στην πόλη και την κινητικότητα. Να ενισχύει την επιχειρηματικότητα. Να αποκαθιστά, όπου απαιτείται, την εικόνα της πόλης, ως ασφαλούς και υγιούς τόπου διαμονής και επίσκεψης.
Τέλος, η κυρία Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στο ρόλο του υπουργείου Τουρισμού σε αυτή την προσπάθεια, είπε ότι η πρόθεσή του είναι να σταθεί αρωγός σε κάθε παρόμοια πρωτοβουλία και δράση και απηύθυνε μήνυμα συνεργασίας τόσο στους Δήμους, όσο και στις περιφέρειες της χώρας για τον καλύτερο και αποδοτικότερο συντονισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.