Αρχική Αεροπορικά Νέα Η Lufthansa παραγγέλνει 115 αεροσκάφη A320neo

Η Lufthansa παραγγέλνει 115 αεροσκάφη A320neo

a320-neoΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη πτήση του καινούριου αεροσκάφους Airbus A320neo
Η Lufthansa παραγγέλνει συνολικά 115 αεροσκάφη τύπου A320neo

Ύστερα από ενδελεχείς πειραματικές δοκιμές, το νέο αεροσκάφος A320neo της Airbus ολοκλήρωσε με επιτυχία το παρθενικό του ταξίδι, αναχωρώντας από τη βάση της Airbus στην Τουλούζη. Ο όμιλος Lufthansa έχει ήδη παραγγείλει συνολικά 115 αεροσκάφη τύπου A320neo, που διακρίνονται για τις νέες τεχνολογίες, την αποδοτικότητα και την άνεση που προσφέρουν στον πελάτη. Τα νέα αεροσκάφη θα δρομολογηθούν κυρίως σε πτήσεις της Lufthansa και της Swiss International Air Lines (SWISS), μέλους του Ομίλου Lufthansa.

“Συγχαίρουμε την Airbus για την επιτυχημένη αυτή παρθενική πτήση. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωση των δοκιμών με απόλυτη επιτυχία. Η Airbus μας επέδειξε ότι όλα βαίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα ”, δήλωσε ο Nico Buchholz, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Στόλου του Ομίλου Lufthansa. Τα πρώτα αεροσκάφη A320neo αναμένεται να παραδοθούν στη Lufthansa το 2016.

Ο Όμιλος Lufthansa είχε πάρει πολύ νωρίς την απόφαση να προχωρήσει στην αγορά αεροσκαφών της κατηγορίας A320neo και έτσι άνοιξε το δρόμο για την παγκόσμια επιτυχία του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους. Το Εποπτικό Συμβούλιο της Lufthansa είχε ήδη εγκρίνει την αγορά από τον Μάρτιο του 2011, ενώ πρόσφατα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2014, εγκρίθηκε περαιτέρω παραγγελία 15 αεροσκαφών για τον στόλο της SWISS.

Με την παραγγελία του σύγχρονου, αποδοτικού και αθόρυβου αυτού αεροσκάφους, ο Όμιλος Lufthansa θα μειώσει το κόστος του ανά μονάδα, κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη μελλοντική διατήρηση και ενίσχυση της θέσης του Ομίλου Lufthansa στην αγορά. Το A320neo διακρίνεται για τη βελτιωμένη αεροδυναμική του και τους νέους του κινητήρες. Σε σύγκριση με τα σημερινά αεροσκάφη του στόλου, θα καταναλώνει περίπου 15% λιγότερα καύσιμα ενώ, τα επίπεδα εκπομπών θορύβου θα είναι κατά 10-15 dB χαμηλότερα από τα σημερινά όρια. 

Επί του παρόντος, ο στόλος αεροσκαφών του Ομίλου Lufthansa διέρχεται μια εκ θεμελίων ανανέωση. Σε συνέχεια της παραγγελίας που πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2014, αυτή τη στιγμή ο Όμιλος έχει παραγγείλει 265 ολοκαίνουρια αεροσκάφη, συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων Ευρώ, παραδοτέα έως το 2025.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.