Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γκριμάλντι: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αποφασίζει με...

Γκριμάλντι: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αποφασίζει με επιτροπές που απαρτίζονται απο “φίλους φίλων

ΓκριμάλντιΣτην Ελούντα πραγματοποιήθηκε, φέτος, το ετήσιο διεθνές συνέδριο του ομίλου Γκριμάλντι (ΧVIII Euromed Convention» From land to sea»).

Στο συνέδριο, που έγινε στο ξενοδοχείο Elounda Bay Palace, το “παρών” έδωσαν οι υπουργοί Ναυτιλίας Ελλάδας και Ιταλίας. Με δύο θεματικές ενότητες, αφενός ένα ντιμπέιτ για την παρούσα κατάσταση της Ελλάδας και τον ελληνικό στόλο των Μινωικών Γραμμών και το δευτερο μερος με το περιβάλλον.

Έμφαση δόθηκε στις επενδύσεις στο στόλο της εταιρείας, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για το περιβάλλον. Στις επενδύσεις αυτές περιλαμβάνονται η αναβάθμιση των συστημάτων συντήρησης και η αλλαγή στις προπέλες των πλοίων.

Συνέντευξη τυπου παραχώρησε ο ίδιος ο κ. Γκριμάλντι.

Σχετικά με το θέμα της πιθανής καθιέρωσης ακτοπλοϊκής γραμμής από Πειραι για Χανιά, ο ίδιος επισήμανε οτι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αποφασίζει με επιτροπές που – όπως είπε – απαρτίζονται απο “φίλους φίλων”!

“Εκκρεμεί δικαστήριο στις Βρυξέλλες και θα δούμε πώς θα κινηθούμε. Έχω ελευθερία να δρομολογήσω τη γραμμή όποτε θέλω. Γιατί να ζητήσω άδεια;”, αναρωτήθηκε ο κ. Γκριμάλντι.

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε για τις επενδύσεις στη χώρα μας, απάντησε ότι δε μετανιώνει και δήλωσε ευχαριστημένος.

“Ειδικά τώρα που τα πράγματα βελτιώνονται, θέλουμε να κάνουμε κι άλλα”, τόνισε.

Από την πλευρά του ο Δ/νων Σύμβουλος των Μινωϊκών Γραμμών, κ. Αντώνης Μανιαδάκης, αφού ευχαρίστηκε τον κ. Γκριμάλντι για την παρουσία του στην Κρήτη με αφορμή τα 40α γενέθλια της εταιρείας, επισήμανε ότι παρά τις απώλειες και τη ζημία για τον ναυτιλιακό κλάδο τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, τώρα που η ελληνική οικονομία φαίνεται να πηγαίνει καλυτερα και να αναπτύσσεται ξεπερνώντας τα εμπόδια του παρελθόντος, υπάρχει η γενικότερη ελπίδα και αυξημένες προσδοκίες ότι θα αρχίσει μία περίοδος ανασυγκρότησης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στις προκλήσεις του παρελθόντος και στις μελλοντικές δυνατότητες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.