Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά To έργο καινοτομίας ‘Lynceus’ κερδίζει το Διεθνές Bραβείο Lloyds List

To έργο καινοτομίας ‘Lynceus’ κερδίζει το Διεθνές Bραβείο Lloyds List

Η Louis Cruises συμμετείχε στην ομάδα έργου

To έργο καινοτομίας ‘Lynceus’ κερδίζει το Διεθνές Bραβείο Lloyds ListΗ Louis Cruises με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι το έργο ‘Lynceus’ (το όνομα προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και αντιστοιχεί στο βασιλιά Λυγκέα που συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία), αναγνωρίστηκε από τα διεθνή βραβεία των Lloyd’s List ως μία εξαιρετικά καινοτόμα δράση.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που αναπτύχθηκε το 2014 από το Ναυτιλιακό Ινστιτούτο Ανατολικής Μεσογείου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις (SMEs,) καθώς και εταιρείες με ενασχόληση στην έρευνα και ανάπτυξη των τεχνολογιών (RTD).

Ο στόχος του έργου ‘Lynceus’ είναι να αναπτύξει μια χαμηλού κόστους και αξιόπιστη τεχνολογία για τον εντοπισμό κάθε μεμονωμένο επιβάτη ή μέλος του πληρώματος επί του πλοίου ή στο νερό κατά τη διάρκεια συνθηκών έκτακτης ανάγκης, μεγιστοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις πιθανότητες για έγκαιρη διάσωση και συνακόλουθα την ελαχιστοποίηση της απώλειας της ζωής. Το έργο θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2015, με μια επίδειξη με τον υπεύθυνο έργου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με τη χρηματοδότησή της έκανε πραγματικότητα την υλοποίηση αυτού του καινοτόμου επιτεύγματος.

 Η Louis Cruises συμμετέχει στο έργο ‘Lynceus’ με τη διάθεση των κρουαζιερόπλοιων της για τις δοκιμές, ενώ συνέβαλε σημαντικά τόσο στην πρακτική εφαρμογή όσο και στην ανάπτυξη αυτής της νέας τεχνολογίας.

Ο κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruises συγχαίροντας όλη την ομάδα που συμμετείχε σε αυτό το εξαιρετικό έργο, σημείωσε σχετικά: «Η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής είναι η πρώτη προτεραιότητα για όλες τις εταιρείες της κρουαζιέρας και στο πλαίσιο αυτό, είναι πράγματι μεγάλη για μας ικανοποίηση να είμαστε μέλη αυτής της ομάδας και κυρίως να έχουμε καθοριστικό και αποτελεσματικό ρόλο στην ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και ασφάλειας στον κλάδο της κρουαζιέρας. Μετά το Μάρτιο του 2015, το έργο θα εισέλθει στη δεύτερη φάση υλοποίησης ως ‘Lynceus 2’, μια βελτιωμένη έκδοση του ‘Lynceus’ όπου η Louis Cruises θα συνεχίσει να συμμετέχει και να υποστηρίζει αυτό το καινοτόμο έργο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.