Αρχική General 80 αρχαία αργυρά ελληνικά νομίσματα θα παραδώσει στον Έλληνα Υπουργό Πολιτισμού ο...

80 αρχαία αργυρά ελληνικά νομίσματα θα παραδώσει στον Έλληνα Υπουργό Πολιτισμού ο Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού

αρχαια_νομισματαΣτο Τορίνο της Ιταλίας βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας προκειμένου να μετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οργανώνεται από την Ιταλική Προεδρία.
Κύρια θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Υπουργική Σύνοδος είναι:
α) Η κοινή φύση των πολιτιστικών πολιτικών εν όψει της προετοιμασίας αναθεώρησης της Στρατηγικής για την Ευρώπη του 2020.
β) Η διαχείριση άυλων, υλικών και ψηφιακών αγαθών μεταξύ διαφόρων κυβερνητικών επιπέδων αλλά και από λοιπούς φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και από την κοινωνία των πολιτών.
Την Σύνοδο θα απασχολήσουν και θέματα πνευματικών δικαιωμάτων, φορολογίας ηλεκτρονικού βιβλίου και πολιτιστικού τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου ο Ιταλός Υπουργός Πολιτισμού κ. Ντάριο Φραντσεσκίνι θα παραδώσει στον Έλληνα Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τασούλα για επαναπατρισμό στην Ελλάδα, 80 αρχαία αργυρά ελληνικά νομίσματα από τη Μακεδονία (Χαλκιδική) κλασικών και ελληνιστικών χρόνων. Τα νομίσματα αυτά είχαν κατασχεθεί από τις Ιταλικές Αρχές στην Βενετία ως παρανόμως εξαχθέντα στην Ιταλία και κατόπιν απόφασης δικαστηρίου της Βενετίας ενεκρίθη η επιστροφή τους στο Ελληνικό Κράτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.