Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην έκθεση γαστρονομίας και παραδοσιακής τέχνης στο Τέκιρνταγκ (Ραιδεστό) της Τουρκίας συμμετείχε...

Στην έκθεση γαστρονομίας και παραδοσιακής τέχνης στο Τέκιρνταγκ (Ραιδεστό) της Τουρκίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

_Symmetochi_PKM_se_ekthesi_gastronomias_Raidestos_TourkiaΣτην έκθεση γαστρονομίας και παραδοσιακής τέχνης «Black Sea Basin Traditional Crafts and Tastes Promotion Days» (19-21 Σεπτεμβρίου 2014) στο Τέκιρνταγκ (Ραιδεστό) της Τουρκίας συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας» (Tourism Paths of the Black Sea Region – BSB Tour).


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε πλήθος τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων της μακεδονικής γης, τα οποία συγκέντρωσαν το υψηλό ενδιαφέρον των επισκεπτών, με αποτέλεσμα  το ελληνικό περίπτερο να καταγραφεί το πρώτο σε επισκεψιμότητα στην έκθεση.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει την επιτυχημένη παρουσία της σε ένα σημαντικό διακρατικό έργο τουριστικής ανάπτυξης, που αφορά στη δημιουργία δικτύων τουρισμού και τουριστικών μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση γαστρονομίας και παραδοσιακής τέχνης, που πραγματοποιήθηκε στη Ραιδεστό της Τουρκίας, ήταν μία ακόμη ευκαιρία να προβάλλουμε τον πλούτο και τη μοναδική ποιότητα των παραδοσιακών μας προϊόντων, προάγοντας τη διασύνδεση του τουρισμού και του αγροτικού τομέα για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ευχαριστούμε τους παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να συμμετάσχουν με προϊόντα τους στην έκθεση, συμβάλλοντας στην αντιπροσωπευτικότητα και την ποικιλία της μακεδονικής γαστρονομίας στο περίπτερο της Περιφέρειάς μας.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας”, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώθηκε η έκθεση, αποτέλεσε εξαιρετική ευκαιρία να αναπτύξουμε δίκτυα τουριστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας με γειτονικές χώρες, προκειμένου να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της τοπικής μας οικονομίας και να προωθήσουμε τα εκλεκτά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας στις αγορές του εξωτερικού», σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από την Ελλάδα και την Τουρκία, στην έκθεση γαστρονομίας και παραδοσιακής τέχνης «Black Sea Basin Traditional Crafts and Tastes Promotion Days», που πραγματοποιήθηκε ως δράση του έργου «Τουριστικά Μονοπάτια στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας», συμμετείχαν ως εταίροι η Βουλγαρία, η Μολδαβία, η Ουκρανία, η Γεωργία και η Αρμενία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.