Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ματαιώθηκε η έναρξη της λειτουργίας του Ελληνικού σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης στην Ίμβρο

Ματαιώθηκε η έναρξη της λειτουργίας του Ελληνικού σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης στην Ίμβρο

Manolis_KefalogiannisΕρώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ. Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη ματαίωση της έναρξης λειτουργίας Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου στην Ίμβρο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ζητά από την ΕΕ να τοποθετηθεί για τη συμβατότητα που έχουν οι παραπάνω ενέργειες  του τουρκικού κράτους με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα πρωτόκολλα σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΙΜΒΡΟ
    
Με συνεργασία που είχαν ελληνικοί φορείς και σύλλογοι με τις τουρκικές αρχές από το Φεβρουάριο 2014 αποφασίστηκε η λειτουργία Ελληνικού σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης στη Νήσο Ίμβρο.

Με αφορμή την προγραμματιζόμενη λειτουργία του σχολείου αυτού   οικογένειες  εγκατέλειψαν τις εστίες τους προκειμένου να επανεγκατασταθούν στην Ίμβρο.

Και ενώ η λειτουργία του σχολείου είχε προγραμματισθεί για το τέλος Αυγούστου 2014 προέκυψε ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο από  ένα όρο στην τουρκική νομοθεσία που λέει ότι οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που ιδρύονται μετά την 1η Σεπτεμβρίου, μπορούν να λειτουργήσουν από το επόμενο έτος

Κατόπιν αυτού η έναρξη της λειτουργίας του σχολείου ματαιώθηκε

Ερωτάσθε αν είναι συμβατές αυτές οι ενέργειες  του τουρκικού κράτους με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα πρωτόκολλα σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.