Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μήνυμα προέδρου Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού 2014

Μήνυμα προέδρου Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού 2014

proedros low bitΜήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού του προέδρου της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε., κ. Κων/νου Μπρεντάνου

Η 27η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και σκοπός της είναι η ενημέρωση της Παγκόσμιας Κοινότητας για τη συνεισφορά του Τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική ευρωστία, στην παραγωγική δραστηριότητα, στην ανάδειξη πολιτισμών, στην ενότητα των λαών και στην ενίσχυση των μεταξύ τους δεσμών, καθώς και σε μία σειρά ακόμη αξιών.
 
Η φετινή, 35η επέτειος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού είναι αφιερωμένη στον Τουρισμό και στην Ανάπτυξη των Τοπικών Κοινωνιών, ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ, δεδομένου των στόχων του Σχεδίου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών μετά το 2015, το οποίο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη και ευημερία κάθε χώρας.
 
Ο Τουρισμός αποφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας, σε πολλές περιπτώσεις, τον πλέον σημαντικό χρηματοδοτικό πόρο για τους κατοίκους τους.
 
Η δημιουργία θέσεων εργασίας και η μείωση της ανεργίας, η εισροή εσόδων, η βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών, συγκαταλέγονται στις κύριες θετικές επιπτώσεις της τουριστικής δραστηριότητας, με αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των κατοίκων τους.

Στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, της περιφερειακής και εν γένει της εθνικής μας Οικονομίας σημαίνοντα ρόλο έχουν οι 40.000 επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, οι οποίες με 500.000 κλίνες στηρίζουν τον Τουρισμό, συνεισφέροντας σημαντικά στο τουριστικό εισόδημα. Παράλληλα δημιουργεί θέσεις εργασίας, οι οποίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του ΙΟΒΕ, τον Ιανουάριο του 2013 για την Απασχόληση στον Τουριστικό Τομέα, στα ενοικιαζόμενα δωμάτια  υπολογίζονται περίπου στις 72.000.

Για τη χώρα μας, ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, ο Τουρισμός αξιολογείται αποκλειστικά ως μία από τις σημαντικότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές της και κινητήριος δύναμη της εθνικής μας Οικονομίας.
 
Και επειδή όπου «μιλούν» οι αριθμοί, τα λόγια περιττεύουν, το 2014 στο σύνολό του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις φορέων του κλάδου, αναμένεται να κλείσει με 21,5 εκατ. διεθνείς αφίξεις (συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας) στη χώρα μας, ενώ τα τουριστικά έσοδα θα ανέλθουν σε 13,5 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της κρουαζιέρας). Παράλληλα, στον τομέα της απασχόλησης εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 80.000-100.000 νέες θέσεις εργασίας.
 
Βεβαίως, σε καμία περίπτωση τα νούμερα αυτά δεν πρέπει να δημιουργούν συνθήκες εφησυχασμού.  Προέχει η στενή συνεργασία και ο κοινός βηματισμός μεταξύ της πολιτείας και των φορέων της αγοράς, για την ανάληψη πρωτοβουλιών, δράσεων και συντονισμένων ενεργειών, προκειμένου να αποκομίσουμε ακόμη περισσότερα οφέλη από τον Τουρισμό.
 
Με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ως Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.) καλούμε την πολιτεία σε περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας, για το καλό του Τουρισμού, και την ανάπτυξη της Οικονομίας, με σκοπό την έξοδο της χώρας από την κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.