Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ημερίδα ΕΦΕΠΑΕ «Κρατικές Ενισχύσεις και Ανάπτυξη»

Ημερίδα ΕΦΕΠΑΕ «Κρατικές Ενισχύσεις και Ανάπτυξη»

efepae_imeridaΣτα 3 δις € εκτιμάται ο συνολικός προϋπολογισμός των Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων που διαχειρίζεται σήμερα ο ΕΦΕΠΑΕ, ο Ενδιάμεσος Φορέας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα», που διοργανώνει την ημερίδα παρουσίασης των δράσεων του «Κρατικές Ενισχύσεις και Ανάπτυξη», την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 πμ στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Ο ΕΦΕΠΑΕ, με πάγιο στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, διαχειρίζεται Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων σχετιζόμενες με ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή εκσυγχρονισμό και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, ή αύξηση εξωστρέφειας επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΠΑΕ διαχειρίζεται 15 προγράμματα με περίπου 26.000 ενταγμένα έργα/ωφελούμενες επιχειρήσεις (συνολικού π/υ 3 δις και 1,5 δις δημόσιας δαπάνης) κυρίως ΜΜΕ, που δραστηριοποιούνται στους κάτωθι τομείς:

•    Μεταποίηση
•    Εμπόριο
•    Υπηρεσίες
•    Τουρισμός
•    Κατάρτιση φυσικών προσώπων

Σκοπός της ημερίδας είναι η κοινοποίηση δράσεων που διαχειρίσθηκε ο ΕΦΕΠΑΕ κατά την προγραμματική περίοδο 2007-2013, η ανάλυση των αποτελεσμάτων τους, καθώς και η παρουσίαση των βασικών προγραμματικών στοιχείων της περιόδου 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ).

Μεταξύ άλλων, η ημερίδα θα αναδείξει το ρόλο της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στο επιχειρείν και θα προβάλει τη σχέση τους, τόσο με το ελληνικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι, όσο και με τα προγράμματα των κρατικών ενισχύσεων. Παράλληλα, εκπρόσωποι επιχειρήσεων – δικαιούχων προγραμμάτων ΕΣΠΑ θα εισηγηθούν καλές πρακτικές και ιστορίες επιτυχίας. Το απόγευμα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν workshops σχετικά με την αξιολόγηση χρηματοοικονομικών εργαλείων και τη συμβολή των αναπτυξιακών προγραμμάτων σε καιρό κρίσης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι κρατικών και κυβερνητικών φορέων, συλλογικών επιχειρηματικών φορέων, της Task Force Greece καθώς και επιστήμονες με εξειδίκευση σε κοινωνικοοικονομικά θέματα.

Η ημερίδα υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
({Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ)}, ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης, ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, ΠΕΠ Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου, ΠΕΠ Αττικής).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα και για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς στο 2310 257816 (ARTION Conferences & Events).
   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.