Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά DRV, Norbert Fiebig: Στις πρώτες προτιμήσεις των Γερμανών οι ελληνικοί προορισμοί

DRV, Norbert Fiebig: Στις πρώτες προτιμήσεις των Γερμανών οι ελληνικοί προορισμοί

Fiebig_Norbert_DRVO πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων (DRV), Norbert Fiebig, σε συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα Ruhr Nachrichten, διαπιστώνει  «Αναγέννηση» των ελληνικών τουριστικών προορισμών στις προτιμήσεις των τουριστών της χώρας του. Ενώ τονίζει: «Πέρασε η εποχή, όπου όλες οι εφημερίδες ανέφεραν πως οι Έλληνες στολίζουν την καγκελάριο Μέρκελ με αγκυλωτούς σταυρούς, με αποτέλεσμα οι Γερμανοί τουρίστες να μην αισθάνονται καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα».

Παράλληλα υπενθυμίζει, ότι ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της κρίσης περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Γερμανοί «έμειναν πιστοί στην Ελλάδα» και επέλεξαν πακέτα διακοπών σε ελληνικά νησιά.

«Αυτό το καλοκαίρι οι αυξήσεις των κρατήσεων προς ελληνικούς προορισμούς κινούνται σε διψήφιο ποσοστό», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του DRV, διευκρινίζοντας ότι η πλειοψηφία των Γερμανών τουριστών προτιμά την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι μεγάλοι tour operator, που κάνουν λόγο για αυξήσεις των πακέτων διακοπών προς τα ελληνικά νησιά της τάξεως του 20 έως 40%.

Ο Νόρμπερτ Φίμπιγκ αναφέρει επίσης ότι ήδη το περασμένο καλοκαίρι ο αριθμός των Γερμανών τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα ξεπέρασε τα 2,3 εκατομμύρια. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, dpa, φέτος η Ελλάδα θα σημειώσει στο πεδίο του τουρισμού νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τις 20 εκατομμύρια αφίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.