Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σχολή Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στη Σπάρτη, μια ανάγκη που γίνεται πραγματικότητα

Σχολή Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στη Σπάρτη, μια ανάγκη που γίνεται πραγματικότητα

Οι εγγραφές των υποψηφίων άρχισαν τη Δευτέρα 25 Αυγούστου και πρόκειται να ολοκληρωθούν στις 10 Σεπτεμβρίου. Στο τμήμα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων είναι προγραμματισμένο να εισαχθούν 25 μαθητές/τριες.
Hotel_employeesΌπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας κ. Δημήτρης Πολλάλης «λόγω της αθρόας προσέλευσης υποψηφίων από την πρώτη κιόλας ημέρα των εγγραφών, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα», ενώ προσθέτει ότι «ως επαγγελματίες του τουρισμού θα πρέπει να υποστηρίξουμε την όλη προσπάθεια, επιλέγοντας και προσλαμβάνοντας μαθητές στα ξενοδοχεία μας για την πρακτικής τους άσκηση, γεγονός που θα βοηθήσει αποτελεσματικά τόσο στη στελέχωση των επιχειρήσεων μας, όσο και στη συγκράτηση των νέων μας στον τόπο τους».

Πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα σπουδών της Επαγγελματικής Σχολής ΕΠΑΣ Σπάρτης στο Παρόρι προστέθηκε η ειδικότητα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που θα λειτουργήσει άμεσα και στόχο έχει την εξυπηρέτηση  των αναγκών της τοπικής τουριστικής αγοράς.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προέκυψε στο πλαίσιο των πολύπλευρων ενεργειών της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, της προώθησης εκ μέρους του περιφερειακού διευθυντή του ΟΑΕΔ κ. Ιωάννη Καρβέλη, αλλά και της άμεσης ανταπόκρισης του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου, σε σχετικό αίτημα που είχε υποβάλει ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου.

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ το πρωί πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις ενώ το απόγευμα παρακολουθούν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα της ειδικότητας. Η αμοιβή των ασκούμενων μαθητών ανέρχεται στο 75% του κατώτατου ημερομισθίου που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και για τα τέσσερα εξάμηνα πρακτικής άσκησης, που αντιστοιχεί σε 17,12 € την ημέρα. Η πρακτική άσκηση των μαθητών επιδοτείται με 11 € για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης, τα δε χρήματα καταβάλλονται είτε στον εργοδότη είτε απευθείας στους μαθητές.
Οι σπουδαστές λαμβάνουν επίσης δωρεάν βιβλία, επίδομα σίτισης και στέγασης καθώς και αναβολή στράτευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Παρόρι Σπάρτης ή στο τηλέφωνο 27310 27997.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.