Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πτώχευσε η ρωσική Intaer – Νέο «κανόνι» στον τουρισμό

Πτώχευσε η ρωσική Intaer – Νέο «κανόνι» στον τουρισμό

Θεωρείται ότι η πτώχευση του Intaer είναι συνέπεια εκείνης του Labirint, καθώς ο Intaer αγόραζε αεροπορικές θέσεις από την Labirint.

Πτώχευσε η ρωσική Intaer - Νέο «κανόνι» στον τουρισμόΟπως φαίνεται η πτώση του τελευταίου παρέσυρε και το Intaer που είχε προγραμματίσει να στείλει στη χώρα μας περί τους 10.000 Ρώσους.

Έτσι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ρωσικά τουριστικά γραφεία κι ότι θα ακολουθούσε ντόμινο μετά το… κανόνι της εταιρείας Labirint.

Χθες και ξαφνικά το τουριστικό γραφείο Intaer ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του από 5 Αυγούστου!

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μετέφερε περί τους 10.000 τουρίστες στην ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται 500 άτομα σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα.

Ο ρωσικός tour operator φέρεται, σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αγοράς, να έχει εγγυητικές επιστολές ύψους 30 εκατ. ρουβλίων, που αντιστοιχούν σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Η ασφαλιστική εταιρεία που έχει συμβληθεί με τον Intaer θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή στη Ρωσία, αλλά το ποσό της κάλυψης μικρό για να καλύψει την πελατεία του γραφείου.

Θεωρείται ότι η πτώχευση του Intaer είναι συνέπεια εκείνης του Labirint, καθώς ο Intaer αγόραζε αεροπορικές θέσεις από την Labirint. Από τη στιγμή που η εταιρία αυτή πτώχευσε, ο Intaer δεν είχε τρόπο να καλύψει τις θέσεις στις αεροπορικές με τις οποίες συνεργάζονταν και αναγκάστηκε να διακόψει το πρόγραμμά του.

Δεν αποκλείεται το ντόμινο των πτωχεύσεων τουριστικών πρακτορείων της Ρωσίας να μη σταματήσει εδώ και να υπάρξει και συνέχεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.