Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι Café Aman Istanbul αναβιώνουν τη μουσική της Κων/πολης και της Σμύρνης...

Οι Café Aman Istanbul αναβιώνουν τη μουσική της Κων/πολης και της Σμύρνης του 19ου αιώνα σε μία ξεχωριστή συναυλία στο Louis Cristal

Cafe AmanΟι επιβάτες του Louis Cristal κατά τη διάρκεια της τριήμερης κρουαζιέρας με την ονομασία «Ειδυλλιακό Αιγαίο» που ξεκίνησε στις 18 Αυγούστου, με προορισμούς τη Σύρο, το Τσεσμέ, το Μπόντρουμ, την Κω, την Ίο και τη Σαντορίνη, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ‘ταξιδέψουν’ μουσικά στο 19ο αιώνα και να απολαύσουν τη ρεμπέτικη μουσική μαζί με το συγκρότημα Café Aman Istanbul.

Τραγουδώντας στα ελληνικά, αλλά και στα τουρκικά, οι Café Aman Istanbul θα παρουσιάσουν εν πλω ένα εξαιρετικό ρεπερτόριο που βασίζεται σε τραγούδια που ταξίδεψαν στο χρόνο από τη βυζαντινή εποχή στην οθωμανική και από εκεί στο σήμερα, καθώς και τη μουσική των “Café Aman” της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης του περασμένου αιώνα.

Η πολυμελής και ταλαντούχα ορχήστρα των Café Aman Istanbul, θα δώσουν ένα ξεχωριστό μουσικό τόνο σε αυτή την κρουαζιέρα. Και ο πιο ιδανικός χώρος για αυτό το ‘μουσικό’ πάντρεμα της Ελλάδας και της Τουρκίας, είναι το κρουαζιερόπλοιο της Louis Cruises, της εταιρείας που αποτελεί τον πρεσβευτή της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας και πολιτισμού!

Στo πλαίσιo της δέσμευσης της Louis Cruises να προσφέρει στους επιβάτες της την καλύτερη εξυπηρέτηση και απόλαυση εν πλω, διοργανώνει φέτος στα κρουαζιερόπλοιά της μία σειρά από 62 θεματικές κρουαζιέρες για όλα τα κοινά, ενδιαφέροντα και ηλικίες, με σκοπό να γνωρίσουν οι επιβάτες καλύτερα τους μοναδικούς προορισμούς της εταιρείας, να ζήσουν και να ακούσουν τις ιστορίες τους, μέσα από τη μουσική, την Ιστορία μας, την αρχαιολογία, τη γαστρονομία της χώρας μας, την ελληνική παράδοση και άλλα πολλά.

Λίγα Λόγια για τους Café Aman Istanbul
Το γκρουπ σχηματίστηκε το 2009 και στοχεύει να ξαναζωντανέψει την παράδοση των παλιών Café Aman. Οι Café Aman Istanbul δίνουν νέα πνοή στα ρεμπέτικα, με το πρώτο τους άλμπουμ ‘Fasl-i Rembetiko’ και παρασύρουν το κοινό τους σε ένα μαγικό ταξίδι πίσω στον 19ο αιώνα αντλώντας έμπνευση από την παράδοση και του Οθωμανικού fasil. Επικεντρωμένο κυρίως στην πρόσφατη παράδοση, το γκρουπ δουλεύει με μία προσέγγιση ‘μουσικού εργαστηρίου’ και συγκεντρώνει το υλικό από προσωπικά αρχεία,  και παλιούς δσικά καφωδεία και καφενεία σεμαί 78 στροφών.
Οι Café Aman Istanbul γνωρίζοντας την τεράστια κληρονομιά της μουσικής της Ανατολής αλλά και τα εν λόγω μουσικά ιδιώματα, πορεύονται με απλές ενορχηστρώσεις, με βασικό σκοπό να παρουσιάσει σε ένα ευρύτερο κοινό την απο καιρό ξεχασμένη μουσική κληρονομιά αυτού του τόπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.