Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οινοξένεια 2014

Οινοξένεια 2014

image descriptionΤα “Οινοξένεια 2014” αποτελούν σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την προώθηση της οινικής κουλτούρας της περιοχής μέσω των τοπικών ποιοτικών οίνων της Αιγιάλειας. Στο πλαίσιο του προγράμματος που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.) από 18 έως 31 Αυγούστου, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε οινοποιεία της Αιγιάλειας και να απολαύσουν εκλεκτές ποικιλίες τοπικών κρασιών σε γιορτινό κλίμα, με οδηγούς τους βραβευμένους οινολόγους τοπικών οινοποιείων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής events:

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΩΡΑ 20.30 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ» – Rouvalis Winery. Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από όλη την Ελλάδα για το αμπέλι, τον τρύγο και το κρασί  από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου.
  • ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα 20.30 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ». Βραδιά jazz με την μπάντα “Almost There Quartet”. Εικαστική έκθεση  «Περί οίνου και έρωτος» του ζωγράφου art and design Γεώργιου Σταυρόπουλου, καθ΄όλη τη διάρκεια των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ώρα 20.30 Η «ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ» παρουσιάζει  στο “Loss” café στην παραλία Αιγίου, Wine Cocktail  Night & θερινό cinema-προβολή ταινίας με θέμα το κρασί. Μετά την προβολή ακολουθούν δροσιστικά cocktails με οίνους με θέα την θάλασσα και κλήρωση φιαλών σε 5 τυχερούς.
  • ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ “ΒΡΑΔΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ” στην πλατεία του χωριού Παρασκευή Αιγιαλείας, ώρα 20.30, με την επιμέλεια του διανοούμενου chef,  Κώστα Τσίγκα  που θα εκφράσει βασικές του σκέψεις για την ελληνική κουζίνα. Ο οινολόγος Άγγελος Ρούβαλης παρουσιάζει την αμπελουργική ζώνη της Αιγιάλειας. Τη βραδιά συνοδεύουν  ρυθμοί jazz από το μουσικό σχήμα Σάκης Τσινούκας ενώ θα υπάρχει και ξενάγηση στο μικρό, πέτρινο οινοποιείο “Καρανικόλας”.
  • ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 & 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ “ΠΛΑΓΙΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ” στους ΑΜΠEΛΩΝΕΣ RIRA (Αρραβωνίτσα Aιγιάλειας), ώρες 10:00-16:00. Πτήσεις επίδειξης με αλεξίπτωτο πλαγιάς από τη θέση ΣΤΑΥΡΟΣ του αμπελώνα προς τη θάλασσα, με τη Σχολή Αλεξίπτωτου Πλαγιάς & Paramotor “No Borders”. Γευσιγνωσία αμπελόφυλλου μέσα από καλοκαιρινά μεζεδάκια! (Υποδοχή κοινού στην Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών στις παλιές αποθήκες της ΣΚΟΣ, στο ύψος του Λόγγου)
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ CAVINO ώρα 21.30. Οινικές αναζητήσεις σε μια Μουσική Βραδιά με το γυναικείο κουαρτέτο εγχόρδων «Fortissimo» από τη Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.