Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Spread the word #sanifestival – Το πρόγραμμα

Spread the word #sanifestival – Το πρόγραμμα

sani festival 2014Η φετινή έκδοση του 22ου φεστιβάλ φιλοξενεί αρκετές αποκλειστικές εμφανίσεις, πρώτες συνευρέσεις Ελλήνων με διεθνείς μουσικούς, την ελληνική πρεμιέρα μιας καινοτόμου όσο και πρωτοποριακής κινηματογραφικής παράστασης, την πρώτη παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους μιας πολυμεσικής χοροθεατρικής παράστασης, μεγάλα ονόματα του διεθνούς –και όχι μόνο- μουσικού στερεώματος.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Sani Festival Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη, χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Με την ενότητα αφιερωμένη στη jazz μουσική, την αιχμή του δόρατος του φεστιβάλ, ανοίγει και η φετινή αυλαία. Στο Jazz on the Hill αυτή τη φορά στοχεύουμε την καθαρόαιμη αμερικανική jazz μέσα από απρόβλεπτες συνευρέσεις:

Την βραβευμένη ντράμερ, συνθέτρια και παραγωγό Terri Lyne Carrington, κάτοχο Grammy, που θα παρουσιάσει το πρότζεκτ της ‘The Mosaic Project’  με ένα αποκλειστικά θηλυκό σχήμα, αφού το συγκρότημα απαρτίζουν μόνον γυναίκες, ενώ στη φωνή θα τη συνοδεύσει η διάσημη τραγουδίστρια της soul και r’n’b μουσικής Lizz Wright, η οποία ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2005, προσκεκλημένη του Sani Festival.

Τον πολυβραβευμένο τρομπετίστα Terence Blanchard με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Ελληνοδανού αρχιμουσικού Στέφανου Τσιαλή, ένα jazz symphony project, μια μοναδική μουσική συνεύρεση Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ειδική παραγγελία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Μια από τις πλέον φιλόδοξες παρουσίες της jazz, τον Έλληνα διεθνή Νικόλα Αναδολή με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική να φορμάρει ένα μοναδικό τρίο με ξένους μουσικούς του είδους.

Μια παραγωγή που δίνει έμφαση στην εγχώρια πρωτοποριακή δημιουργία, αλλά και στην έννοια της συλλογικότητας, αποτελεί η ελληνική πρεμιέρα της κινηματογραφικής παράστασης ‘Α’ a Transmedia Cinematic Performance. Mια κινηματογραφική παράσταση σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Στάθη Αθανασίου, εμπνευσμένη από τον μύθο της Αντιγόνης, μια μεταμοντέρνα έκδοση του αρχαίου ελληνικού δράματος, η οποία πήρε σάρκα και οστά μέσω κοινωνικής χρηματοδότησης στηρίζοντας νέους, καταξιωμένους Έλληνες δημιουργούς, που δούλεψαν συλλογικά από το Α ως το Ω για τη μετουσίωση της καλλιτεχνικής ιδέας. 

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην avant garde καλλιτεχνική σκηνή της Ρωσίας ανοίγει τα σύνορα σε διαφορετικές κουλτούρες και τέχνες: κινηματογράφος μικρού μήκους από τη Ρωσία και ο εμπνευσμένος χορογράφος και σκηνοθέτης Sasha Pepelyaev που αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις με μια ρηξικέλευθη παράσταση που θα δώσει το σχήμα του Kinetic Theatre of Moscow.

Τέλος, η ανάδειξη της παράδοσης της ελληνικής μουσικής μετουσιώνεται σε τέσσερις συναυλίες Ελλήνων καλλιτεχνών που φέρνουν από το χθες στο σήμερα τραγούδια – σταθμούς, από τον Τσιτσάνη στον Θεοδωράκη, από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Νίκο Πορτοκάλογλου στον Νίκο Κυπουργό,  αλλά και πρωτότυπες σύγχρονες συνθέσεις της Athena που αναμετράτε για πρώτη φορά με τη στιχουργία στην ελληνική γλώσσα και τις διεθνείς επιρροές της μέχρι τον Kostis Maraveyas, που έχει κατακτήσει με το δικό του μοναδικό στυλ ένα ευρέου φάσματος κοινό.

Το Sani Festival είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία με επιλογές που στηρίζονται στη γνώση, την πρωτοτυπία και την πρωτοπορία αναφορικά στις επιλογές των καλλιτεχνών και στη γενικότερη φιλοσοφία του όλα αυτά τα 22 χρόνια της ύπαρξής του. Το αποδεικνύουν το σταθερά πιστό κοινό του, οι σπουδαίες συμμετοχές, η διοργάνωση, ο διεθνής του αντίκτυπος και η διαρκής ανανέωσή του.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 11 Ιουλίου | JAZZ ON THE HILL, special encounters
Terri Lyne Carrington’ s Mosaic Project

Σάββατο 12 Ιουλίου | JAZZ ON THE HILL, special encounters
Jazz Symphony Project: o Terence Blanchard με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή

Κυριακή 13 Ιουλίου | JAZZ ON THE HILL, special encounters
Nikolas Anadolis Trio

Σάββατο 19 Ιουλίου | GREEK MUSIC TALENTS
‘Οι μύθοι της Athena’: ʽΟι μύθοι της Athenaʼ: από τον Bob Dylan και τον Leonard Cohen στον Μίκη Θεοδωράκη’

Σάββατο 26 Ιουλίου | PERFORMANCE
«A»  a Transmedia Cinematic Performance
Αφιέρωμα στη Ρωσική Τέχνη

Παρασκευή 1 Αυγούστου | CINE BREEZE
Κινηματογραφικά ‘κοσμήματα’ από την Ρωσία του σήμερα

Σάββατο 2 Αυγούστου | PERFORMANCE
Τhe Squafts | Κinetic Τheatre of Μoscow, υπό τη διεύθυνση και τη χορογραφία του Sasha Pepelyaev

Τετάρτη 6 Αυγούστου | GREEK MUSIC TALENTS
Maraveyas Illegal

Σάββατο 9 Αυγούστου | GREEK VARIATIONS
‘Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη’
Λαϊκή Ορχήστρα ‘Μίκης Θεοδωράκης’
ερμηνεύουν οι: Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Γιώτα Νέγκα και Σοφία Παπάζογλου

Πέμπτη 14 Αυγούστου | GREEK VARIATIONS
Ελευθερία Αρβανιτάκη «Πες μου μια λέξη…»
ένα μουσικό ταξίδι στον Ελληνικό Κινηματογράφο με τη συμμετοχή του Νίκου Πορτοκάλογλου & της Ορχήστρας των Κυκλάδων σε διεύθυνση Νίκου Κυπουργού

Για πληροφορίες αναφορικά στους καλλιτέχνες, τις συναυλίες και παραστάσεις, επισκεφτείτε το site
www.sanifestival.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.