Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συμφώνησαν ΟΛΠ – ΣΕΠ για την 230 εκ. Ευρώ επένδυση

Συμφώνησαν ΟΛΠ – ΣΕΠ για την 230 εκ. Ευρώ επένδυση

Συμφώνησαν ΟΛΠ – ΣΕΠ για την 230 εκ. Ευρώ επένδυση Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε το επιχειρηματικό σχέδιο Συμφωνίας μέσω Φιλικού Διακανονισμού ΟΛΠ – ΣΕΠ και αποφάσισε την αποστολή του στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο.

Όπως είναι γνωστό οι δυο πλευρές έχουν αποφασίσει την κατασκευή του δυτικού Γ΄ Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων και την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού δαπάνης 230 εκ. Ευρώ, την οποία θα επενδύσει εξ’ ολοκλήρου η ΣΕΠ Α.Ε.
Ο ΟΛΠ Α.Ε., ο οποίος αμείβεται για την παραχώρηση αυτή με ποσοστό επί των ενοποιημένων οικονομικών στοιχείων της ΣΕΠ Α.Ε. (21,5% σήμερα και 24,5% από το 2017), αναμένεται να διπλασιάσει σχεδόν τα έσοδα του ετησίως, λόγω της αύξησης του όγκου εμπορευματοκιβωτίων (TEU) από 3,7 εκ. ΤΕU σε 6,2 εκ. TEU τουλάχιστον, συν τις λοιπές υπηρεσίες Logistics.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε., κ. Γιώργος Ανωμερίτης: “Για τον Οργανισμό ο Φιλικός Διακανονισμός Β’ της Σύμβασης Παραχώρησης είναι μια επικερδής επιχειρηματική δραστηριότητα, στα πλαίσια των πολιτικών των παραχωρήσεων λιμενικών υπηρεσιών, όπως γίνεται σε όλα τα λιμάνια του κόσμου. Πολύ δε περισσότερο που ο παραχωρούμενος χώρος είναι θάλασσα και όχι ενεργά λειτουργών προβλήτας. Το ΔΣ του ΟΛΠ Α.Ε. από την αρχή επέλεξε και ενέταξε στη Συμφωνία αυτή, το μέγιστο της διαδικασίας διαφάνειας: α) να αποσταλεί δηλαδή το Σχέδιο Συμφωνίας στην Ε.Ε., β) να αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, γ) να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και δ) να ψηφισθεί στη Βουλή ”.
Μετά τη συζήτηση επί του θέματος αυτού, προσήλθε στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προώθηση από το Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε. μιας τόσο σημαντικής επένδυσης 230 εκ. Ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.