Αρχική Αεροπορικά Νέα Η AEGEAN καλωσόρισε τους επιβάτες της στο υπερσύγχρονο Terminal 2:The Queen’s Terminal...

Η AEGEAN καλωσόρισε τους επιβάτες της στο υπερσύγχρονο Terminal 2:The Queen’s Terminal στο Ηeathrow του Λονδίνου

Η AEGEAN καλωσόρισε τους επιβάτες της στο υπερσύγχρονο Terminal 2:The Queen’s Terminal στο Ηeathrow του Λονδίνου Μια σειρά σημαντικών προνομίων έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν από τις 23 Ιουλίου οι επιβάτες της AEGEAN που πετούν από και προς Λονδίνο, αφού η εταιρεία μεταφέρθηκε στο νέο σπίτι της Star Alliance, το νέο υπερσύγχρονο Terminal 2:The Queen’s Terminal του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου.Andy_Garner_και_Πάνος_ΝικολαϊδηςΗ AEGEAN, προκειμένου να γιορτάσει την έναρξη των πτήσεων από το Terminal 2 αλλά και να προωθήσει τα ελληνικά κρασιά που προβάλει στις πτήσεις της, διοργάνωσε εκδηλώσεις στο Terminal 2 με τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Λαζαράκη, του μοναδικού Έλληνα που έχει κατακτήσει το τίτλο του Master of Wine, τον κορυφαίο τίτλο της οινικής βιομηχανίας. Οι επιβάτες των πτήσεων προς Ελλάδα, Άγγλοι δημοσιογράφοι αλλά και μέλη της αεροπορικής κοινότητας είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οινικές δοκιμές μετά από την παρουσίαση του κ. Λαζαράκη.  Παράλληλα  έλαβαν και ως δώρο μία φιάλη από τις επιλεγμένες ετικέτες κρασιών  Κτήμα Θεόπετρα Τσιλιλή, Κίκονες της οικογένειας Τάσσου, Avdiros κτήμα Βουρβουκέλη και κτήμα Κατσαρού,  ευγενική προσφορά των οινοπαραγωγών.

Κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο La Salle Restaurant του Terminal 2, o κ. Πάνος Νικολαΐδης, Ground Operations Director της AEGEAN, αφού καλωσόρισε τους παριστάμενους Άγγλους δημοσιογράφους και μέλη της αεροπορικής κοινότητας, είπε μεταξύ άλλων: « Όλοι εμείς στην AEGEAN είμαστε υπερήφανοι που μεταφερθήκαμε σήμερα στο Terminal 2 το οποίο θέτει νέα πρότυπα εξυπηρέτησης των επιβατών μας». Αφού ευχαρίστησε την Διοίκηση του  αεροδρομίου Heathrow για την συμμετοχή τους στην επιτυχή μεταφορά της AEGEAN στο Terminal 2, παρέδωσε στον Andy Garner, T2 Operations & Programme Director ένα μοντέλο αεροσκάφους της AEGEAN που φέρει τον ιστότοπο του Μουσείου της Ακρόπολης καθώς και την κόρη των Αθηνών λέγοντας: « Δείχνοντας την ευγνωμοσύνη μας σας προσφέρω αυτό το μοντέλο αεροσκάφους που είναι αφιερωμένο στο Μουσείο της Ακρόπολης, ένα μοναδικό μουσείο που πρέπει να επισκεφθούν όλοι όσοι επισκέπτονται την Αθήνα».
Στο καλωσόρισμά του ο T2 Operations & Programme Director Andy Garner, είπε μεταξύ άλλων «Στο νέο Terminal 2 που είναι ένα έργο αξίας £ 2.5 εκατ.,  οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους σε 33 καταστήματα, να επιλέξουν ανάμεσα σε 17 εστιατόρια, ένα από αυτά δημιουργήθηκε από τον σεφ Heston Blumenthal, βραβευμένου με αστέρι Michelin ή  να ζητήσουν βοήθεια από υπαλλήλους, οι οποίοι μιλούν 38 γλώσσες. Κατά τα επόμενα πενήντα χρόνια το νέο Terminal 2 θα υποδεχθεί σχεδόν 1 δισεκατομμύριο επιβάτες. Θα είναι η πρώτη εντύπωση του Ηνωμένου Βασιλείου για τους επιβάτες της Aegean Airlines και μια φανταστική υποδοχή για τους ευρωπαίους ταξιδιώτες. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πάνος Αναστασόπουλος και τo προσωπικό της AEGEAN στην Αγγλία ήταν στην πρώτη γραμμή της υποστήριξής μας στην υλοποίηση αυτής της νέας εμπειρίας των επιβατών και είμαι στην ευχάριστη θέση να τους καλωσορίσω στο Terminal 2».

Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine μεταξύ άλλων δήλωσε:  «Η Aegean Airlines έχει κάνει μια καταπληκτική δουλειά παρουσιάζοντας στον κόσμο τα πράγματα που μπορούν οι Έλληνες να κάνουν σωστά.
Τα τελευταία 5 χρόνια επιλέγουμε στην AEGEAN τέσσερα κρασιά, δύο λευκά και δύο κόκκινα, προερχόμενα από επιλεγμένη περιοχή τα οποία σερβίρουμε στους επιβάτες της Διακεκριμένης θέσης καθώς και στα AEGEAN business lounges για μια περίοδο έξι μηνών. Συνεργαζόμαστε με καταξιωμένα ονόματα αλλά αγοράζουμε και κρασιά από πολλά μικρά, οικογενειακά οινοποιεία που παράγουν μικρές ποσότητες κρασιού. Έχουμε επικεντρωθεί κυρίως σε γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, κύριο πλεονέκτημα της Ελλάδας στην παγκόσμια σκηνή οινοπαραγωγής, αλλά επίσης προσφέρουμε και μερικά κρασιά που προέρχονται από διεθνείς ποικιλίες, ως μια πιο εύκολη εισαγωγή για τους επιβάτες που δεν έχουν ακόμα μυηθεί στο ελληνικό κρασί. Μετά από πέντε χρόνια, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα την επιτυχία της AEGEAN στην προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού. Αυτό είναι εμφανές από την ενημέρωση που λαμβάνουν οι Έλληνες οινοπαραγωγοί, αφού οι επιβάτες τους καλούν για να ρωτήσουν από πού μπορούν να προμηθευτούν τα συγκεκριμένα κρασιά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Ο σημαντικότερος στόχος της AEGEAN που είναι να παρουσιαστούν και να γίνουν ορατές σε όλους, οι καλύτερες πτυχές της Ελλάδος, πιστεύω ότι έχει επιτευχθεί».

Βασικό πλεονέκτημα του νέου Terminal είναι πως θα συστεγάζονται σε αυτό και οι 24 εταιρείες της Star Alliance που επιχειρούν από το Heathrow. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, ο επιβάτης που προσγειώνεται και συνεχίζει το ταξίδι του µε εταιρεία μέλος της Star Alliance να έχει πολύ γρήγορη πρόσβαση στην επόμενη πτήση του και πολλές περισσότερες επιλογές. Μάλιστα, ο ελάχιστος χρόνος για τη σύνδεση στην επόμενη πτήση θα είναι 60 λεπτά, σε σύγκριση με τα 90 λεπτά που ήταν πιο πριν. Παράλληλα,  είναι στη διάθεση των επιβατών της AEGEAN και δρομολόγια που μέχρι σήµερα δεν ήταν δυνατόν να συνδυαστούν.  Υπενθυμίζεται ότι η AEGEAN συνδέει το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου με την Αθήνα, με 3 πτήσεις την ημέρα.  Το Check-in των επιβατών της AEGEAN θα πραγματοποιείται στη Zone D.
Παράλληλα, μέσα από το Terminal 2, η διαδικασία του check-in θα είναι ταχύτατη και εξαιρετικά αποτελεσματική, ενώ η διαρρύθμισή του επιτρέπει στους επιβάτες να μπορούν σε ελάχιστο χρόνο να μεταβούν από το αεροσκάφος µέχρι το χώρο όπου βρίσκονται τα ταξί και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σχετικά με το Terminal 2 και τη Star Alliance:
Τα σχέδια του Terminal 2 έγιναν από τον αρχιτέκτονα Luis Vidal, ενώ στη στεγασµένη «πλατεία» της πρόσοψης δεσπόζει το Slipstream, ένα γλυπτό του Richard Wilson το οποίο αναπαριστά ένα αεροσκάφος σε ελιγµούς πτήσης. Το νέο Terminal 2 κόστισε 3 δισ. ευρώ και εγκαινιάστηκε στις 23 Ιουνίου από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.
Οι 24 αερομεταφορείς- μέλη της Star Alliance που εξυπηρετούν το Heathrow αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% της κίνησης του αεροδρομίου. Είναι η πρώτη φορά που όλοι οι αερομεταφορείς της Star Alliance θα συστεγαστούν στον ίδιο τερματικό σταθμό του Heathrow, δημιουργώντας μια εξαιρετική εμπειρία ταξιδιού για τους επιβάτες, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους αερομεταφορείς-μέλη και εξασφαλίζοντας ένα βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας για τους εργαζόμενους.
Από το Terminal 2, οι αερομεταφορείς-μέλη της Star Alliance – Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, και United – θα προσφέρουν καθημερινά  πάνω από 120 πτήσεις προς περισσότερους από 46 διεθνείς προορισμούς σε 26 χώρες. Οι πτήσεις αυτές θα παρέχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο της Star Alliance που περιλαμβάνει 1.316 προορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.