Αρχική Βραβεία ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ CHEFs ΚΑΙ TA ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤRINITY WINES ΣΤΟ SOFITEL ATHENS AIRPORT

ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ CHEFs ΚΑΙ TA ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤRINITY WINES ΣΤΟ SOFITEL ATHENS AIRPORT

Νικητής-Γιώργος-Μπόβαλης-ΠιάτοΑνοιχτό Διαγωνισμό Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής καθώς και Βραδιά Wine Club διοργάνωσε το Sofitel Athens Airport στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, που διοργανώθηκε στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας και του Δήμου Αθηναίων από τις 21.05.14- 21.06.14.

Δυνατότητα συμμετοχής στο Διαγωνισμό Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής είχαν και οι μάγειρες του Sofitel Athens Airport, ενώ η κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτιζόταν από διάσημους Chefs μεταξύ των οποίων οι Jean-Marie Hoffman – Chef της Πρεσβείας της Γαλλίας, Olivier Campanha – Executive Chef του εστιατορίου Mono, Jean-Louis Kapsalas – Executive Chef της Aria Γεύσεων, Jean-Charles Metayer – Chef του εστιατορίου Premier στο ξενοδοχείο Intercontinental, Ντίνα Νικολάου – Chef και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, και τέλος Dominique Perrot – προσωπικός Chef του πρώην Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, François Mitterand.

Οι νικητές του Διαγωνισμού για την κατηγορία μαγειρικής ήταν ο Νίκος Μπόβαλης του Sofitel Athens Airport και για την κατηγορία ζαχαροπλαστικής ο Σπύρος Παιδιαντιτάκης. Οι νικητές κέρδισαν από ένα ταξίδι με δωρεάν διαμονή και πρωινό στα ξενοδοχεία Sofitel, στη Μασσαλία και την Τουλούζη, ενώ τα βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, από τον Γάλλο Πρέσβη.

Παράλληλα, το Sofitel Athens Airport διοργάνωσε βραδιά γαλλικών κρασιών. Η βραδιά Wine Club ήταν ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων αφιερωμένη στις ετικέτες γαλλικών κρασιών της Trinity Wines κατά την οποία οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα εξαιρετικό μενού 4 πιάτων με συνοδεία 4 επιλογών κρασιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, φιλοξενήθηκε στο Sofitel Athens Airport ανοιχτό Σεμινάριο Ζαχαροπλαστικής με το διάσημο Γάλλο Chef ζαχαροπλαστικής Sébastien Serveau, καθώς και η «Μουντιαλική» βραδιά για την παρακολούθηση του αγώνα μεταξύ Γαλλίας-Ελβετίας.

ΛΕΖΑΝΤΑ 1 (Νικητής Μαγειρικής και Πιάτο του)
Νικητής του διαγωνισμού των Chef του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, στην κατηγορία μαγειρικής ο Γιώργος Μπόβαλης του Sofitel Athens Airport για το πιάτο του «Χριστόψαρο με πουρέ καρότο αρωματισμένο με χυμό ροδάκινο και τζίντζερ και σαλάτα από όσπρια, με ζεστή πανακότα από κουνουπίδι».

ΛΕΖΑΝΤΑ  2  (Νικητής Ζαχαροπλαστικής και Πιάτο του)
Νικητής του διαγωνισμού των chef του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, στην κατηγορία ζαχαροπλαστικής, ο Σπύρος Παιδιαντιτάκης για το γλυκό του «Boule μαρέγκας γεμιστή με μουσελίνα βανίλιας και framboise, sorbet και gelée από framboise, ροδέλες φράουλας και filament από καραμέλα».
 
ΛΕΖΑΝΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ « Επιτροπή Διαγωνισμού»
Οι Chef του 4ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας “Delicious France”, Δημήτρης Δήμτσος, Jean Louis Capsalas, Olivier Campanha, Jean-Charles Métayer, Ντίνα Νικολάου, Dominique Perrot, Jean-Marie Hoffmann και Θεοφάνης Στάθης στο Sofitel Athens Airport

* * * * *

Sofitel, διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων γαλλικής κομψότητας
Τα ξενοδοχεία Sofitel αποτελούν τη μόνη γαλλική αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων με παρουσία σε πέντε ηπείρους με 120 διευθύνσεις σε σχεδόν 40 χώρες (πάνω από 30.000 δωμάτια). Τα Sofitel είναι σύγχρονα ξενοδοχεία και θέρετρα προσαρμοσμένα στους σημερινούς απαιτητικούς και ευέλικτους ταξιδιώτες, οι οποίοι προσδοκούν και εκτιμούν την ομορφιά, την ποιότητα και την αριστεία. Είτε βρίσκεται στην καρδιά μιας μεγαλούπολης όπως το Παρίσι, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη, η Σαγκάη ή το Πεκίνο, είτε στο Μαρόκο, την Αίγυπτο, τη Γαλλική Πολυνησία ή την Ταϊλάνδη, τα Sofitel προσφέρουν μία γνήσια εμπειρία του γαλλικού  “art de vivre”.

Τα Sofitel Legend & τα Sofitel So, δυο αλυσίδες που έρχονται να εμπλουτίσουν τα Sofitel Luxury Hotels
Τα ξενοδοχεία Sofitel Legend είναι γραφικά και συχνά φιλοξενούνται σε διατηρητέα κτίρια εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς όπως το Sofitel Legend Metropole Hanoi, το Sofitel Legend The Grand Amsterdam και το Sofitel Legend Old Cataract Aswan. Τα ξενοδοχεία Sofitel So ανήκουν στην κατηγορία των «ξενοδοχείων-boutique» με κύρια χαρακτηριστικά την έμφαση στο σύγχρονο αρχιτεκτονικό design με την υπογραφή διάσημων αρχιτεκτόνων αλλά και την ξεχωριστή διακόσμηση από διεθνείς προσωπικότητες του κόσμου της μόδας, του design ή της τέχνης, όπως το Sofitel So Mauritius Bel Ombre, το Sofitel So Bangkok και το Sofitel So Singapore (2013).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.