Αρχική Αεροπορικά Νέα Δύο νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη

Δύο νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στη Σπάρτη

Δύο νεκροί σε αεροπορικό δυστύχημα στη ΣπάρτηΙδιωτικό αεροσκάφος κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί. Επιτόπου έφτασαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής, η οποία εκλήθη, όπως και το ΕΚΑΒ.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν δυο νεαρά άτομα τα οποία απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική υπηρεσία, σοβαρά τραυματισμένα, αλλά υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Οι σοροί τους μεταφέρονται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο Σπάρτης και προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι δύο νεκροί επιβαίνοντες, ο 52χρονος χειριστής-εκπαιδευτής του αεροσκάφους και 35χρονος εκπαιδευόμενος, είχαν φτάσει στο δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης με ένα τρίτο πρόσωπο, φίλο του 35χρονου που περίμενε στο έδαφος τη σειρά του να επιβιβαστεί για εκπαίδευση. Οι δύο φίλοι είχαν ξεκινήσει από το Πεταλίδι Μεσσηνίας προκειμένου να κάνουν μάθημα με τον εκπαιδευτή. Αυτός ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην απογείωση που κατέληξε σε τραγωδία και δίνει κατάθεση στις αρχές.

Το μικρό αεροδρόμιο χρησιμοποιείται κυρίως από αεροσκάφη για αεροψεκασμούς και εκεί λειτουργεί μια μικρή αερολέσχη. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται αν το αεροσκάφος ανήκε στην Αερολέσχη Καλαμάτας.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.