Αρχική General Greek Gastronomy @ Porto Carras

Greek Gastronomy @ Porto Carras

porto-carrasΗ ελληνική κουζίνα βρίσκεται στο επίκεντρο του φεστιβάλ γαστρονομίας του Porto Carras Grand Resort.
Greek_Gastronomy_Porto_CarrasΔιάσημοι chef,  ξεχωριστές γεύσεις, μοναδική ατμόσφαιρα – στο νούμερο ένα γαστρονομικό προορισμό – τη μαγευτική Σιθωνία Χαλκιδικής.
Ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία! Οι βραβευμένοι chef Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Χριστόφορος Πέσκιας θα επιδοθούν σε συνταγές που ικανοποιούν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες, ενώ ο Πατήρ Επιφάνιος με τη μοναδική του μοναστηριακή κουζίνα θα καταπλήξει τους ουρανίσκους με αυθεντικές αγιορείτικες συνταγές!

Στα εστιατόρια του Porto Carras Grand Resort από τις 27 Ιουνίου ως τις 17 Αυγούστου, οι μυρωδιές που θα ξεχυθούν από τις κουζίνες θα είναι γλυκές και τρυφερές, όσο και τα συναισθήματά μας όταν θυμόμαστε τα αχνιστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας που καθόρισαν τη ζωή και τις μνήμες μας.

Οι Chefs:

Γιάννης Μπαξεβάνης,
Tsipouraki Restaurant 27/6 – 28/6 – 29/7 – 30/7                         
Astro Trattoria 16/8 -17/8, Villa Galini 2/8
Ο Γιάννης Μπαξεβάνης υπήρξε από τους πρωτεργάτες της αναβίωσης της ελληνικής κουζίνας και της ενσωμάτωσης ξεχασμένων υλικών, όπως η μολόχα ή το σταμναγκάθι, στο ελληνικό τραπέζι. Είναι γαστρονομικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό για τον ΟΠΕ (Ηνωμένα Έθνη, Παρίσι,Νέα Υόρκη, Σαν Φραντσίσκο) και τατελευταία τρία χρόνια και στην Ελβετία στο Lausanne-Palace, όπου και αναλαμβάνει το φεστιβάλ Ελληνικής Γαστρονομίας. Διευθύνει την κουζίνα του εστιατορίου Ελιά στο Ντουμπάι, βραβευμένο επανειλημμένως από το Time Out ως ένα από τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά εστιατόρια του Εμιράτου. Έχει αναδειχθεί 2 φορές “Σεφ της Χρονιάς”, του έχει απονεμηθεί 11 φορές το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στους Χρυσούς Σκούφους, ενώ έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του Στρασβούργου στη Γαλλία και έχει βραβευθεί από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας ως “Chef Ελπίδας του μέλλοντος”. Τη φετινή σεζόν ξεκίνησε η συνεργασία του με το Porto Carras Grand Resort υπογράφοντας τις συνταγές για τα εστιατόρια News Café, Astro Trattoria & Tsipouraki Restaurant.

Δημήτρης Σκαρμούτσος,
Tsipouraki Restaurant
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet.

Χριστόφορος Πέσκιας,
Tsipouraki Restaurant 28/7
 

Γεννημένος στην Κύπρο, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βοστόνη. Η αγάπη του για τη μαγειρική οδήγησε τα βήματά του, καταξιώνοντάς τον μέσα από το εστιατόριο «Dash» στην Κηφισιά. Ακολούθησε πρακτική στην Αμερική πλάι στους σεφ Charlie Trotter και Jackie Pluton, δημιουργική παρουσία στα εστιατόρια «Puerto Colina», «Rock n’ Roll» και «Balthazar», εκ νέου εκπαίδευση κοντά στους Ferran Adria, Mark Menaux και Joel Robuchon, και απογείωση στο εστιατόριο «48» όπου έμεινε μέχρι το 2008, ανεβάζοντάς το στην top-100 λίστα του περιοδικού Restaurant Magazine με τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει πλήθος συνεργασιών.

Πατήρ Επιφάνιος,
Villa Galini 2/8
Ο πατήρς Επιφάνειος αποδεικνύει ότι η μοναχική ζωή μπορεί να κρύβει άπλετη δημιουργικότητα. Καλόγηρος που κατάφερε να καταγράψει και να επεκτείνει την κουζίνα του Αγίου Όρους και να την κάνει γνωστή και εκτός ελληνικών συνόρων. Άνθρωπος πολυταξιδεμένος τόσο στην ζωή όσο και στο μυαλό αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για το περιβόλι της Παναγίας. Το σύνθημά του είναι ότι η αγάπη κάνει το καλό και νόστιμο φαγητό. Δεν παραλείπει, όμως, να αναμίξει και τη φαντασία. Ο μοναχόςΕπιφάνιος της Ιεράς Μονής Μυλοποτάμου υπηρετεί την Αγιορείτικη κουζίνα δημιουργώντας συνταγές αντάξιες τριών αστεριών Michelin.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.