Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Φωτογραφίες εγκατάλειψης!!

Φωτογραφίες εγκατάλειψης!!

Φωτογραφίες εγκατάλειψης, σε πολυδιαφημισμένα σημεία!
Tον δικό τους χώρο ζητούν τα μονοήμερα

HPIM2_Travelling_News_2014HPIM6_Travelling_News_2014Oι πόλεις μας, οι ακτές μας και τα λιμάνια μας δεν είναι καθαρά, σχολιάζουν Φορείς και τουριστικοί επιχειρηματίες.
Το ζήτημα αυτό μας αγγίζει όλους! Μια πόλη καθαρή, εκπέμπει πολιτισμό και φροντίδα.
Το πρόβλημα αγγίζει και τον τουρισμό μας, οι ξένοι βλέπουν τα διάσπαρτα σκουπίδια.

Η καθαριότητα των πόλεων και των ακτών είναι πρώτη προτεραιότητα για τον τουρισμό μας.

Proedros_POX_Yiannis_A_RetsosΘα έχουμε νέο ρεκόρ αφίξεων αλλά κινδυνεύουμε να έχουμε και νέο ρεκόρ παραπόνων, από τους ξένους, λόγω των σκουπιδιών στους δήμους. Μια εικόνα που θα μας ακολουθεί για χρόνια, μιας και οι εντυπώσεις των ξένων τους ακολουθούν για πολλά χρόνια και ασφαλώς μεταφέρονται“, τόνισε στη Travelling News, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος.

HPIM8_Travelling_News_2014HPIM_Travelling_News_2014Τα σκουπίδια δεξιά κι αριστερά μας, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, στις μικρές πλατείες μας, στα ελάχιστα πάρκα και στα δασάκια μας, διάσπαρτα, δίνουν την αίσθηση της εγκατάλειψης και της μιζέριας.
Εικόνες που δεν επιτρέπεται, ακολουθούν τους επισκέπτες μας από το εξωτερικό, και μάλιστα σε δήμους και σημεία πολυδιαφημισμένα!!

Απαράδεκτη η εκόνα και στα σημεία που οι ξένοι επιβιβάζονται, για να πάνε να δουν τα νησιά μας. Απαράδεκτη η εικόνα πολλές φορές εκεί που ελλιμενίζονται τα πλοία αναψυχής.

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕ“Η καθαριότητα των πόλεων και των ακτών θα πρέπει να είναι σε πρώτη προτεραιότητα, για τα νέα δημοτικά συμβούλια που αναδείχθηκαν από τις τωρινές δημοτικές  και περιφερειακές εκλογές”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδης, “εάν θέλουμε να αυξάνονται τα νούμερα των τουριστικών αφίξεων στη χώρα μας κάτι που όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον βοηθάει την ανόρθωση της οικονομίας μας, πρέπει να ασχοληθούμε και με την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων μας”.

Το πρόβλημα κορυφώνεται στα “σημεία” και σημειώνουμε “σημεία”, γιατί από το 2004 την εποχή που ζητήθηκε από το κράτος να χρησιμοποιηθεί η Μαρίνα Φλοίσβου για τους “Ολυμπιακούς 2004” και χρειάστηκε να φύγουν από εκεί τα μονοήμερα, δεν τους έχει δωθεί ένα συγκεκριμένο σημείο αναχώρησης.

HPIM1_Travelling_News_2014Έτσι ένα τουριστικό προϊον τόσο διαφημισμένο και γνωστό δεν έχει ένα οργανωμένο σημείο από όπου να φεύγουν τα πλοία που εξυπηρετούν αυτή τη τουριστική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να φεύγουν από διάσπαρτα σημεία, μη κατάλληλα για το συγκεκριμένο προϊόν πολυτελείας

Alexandros_VassilikosΟ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής σε ερώτηση της Travelling News απάντησε:
 
“Ο Τουρισμός ιδιαίτερα για την Αθήνα αποκτά μείζονα σημασία για την μετά μεγάλης κρίσης εποχή. Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής πρώτη όλων αγωνίσθηκε για την προώθηση και προβολή του παραλιακού μετώπου (της λεγόμενης «αθηναϊκής ριβιέρας») και των νησιών του Αργοσαρωνικού.
Είναι λυπηρό να στέλνουμε προσκεκλημένους μας (ξένους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους) να συμμετέχουν σε κρουαζιέρες γνωριμίας με τα νησιά του Αργοσαρωνικό (fam trips & press trips) και πρώτοι όλων να αντικρίζουν- ή και να «φωτογραφίζουν» σκουπίδια, σημάδια εγκατάλειψης ή μια γενικότερη εικόνα παρακμής”.
“Δεν γνωρίζω αν πρέπει απλά να καθαριστεί ή καλλωπισθεί η περιοχή απ’ όπου γίνεται η αποβίβαση – που κάποτε και λόγω Ολυμπιακών Αγώνων είχε αναδειχθεί – ή αν πρέπει να μεταφερθούν τα πλοία σε άλλο σημείο απόπλου, το ζήτημα για εμάς είναι να μην αντικρίζουν οι επισκέπτες της πόλης αυτή την εικόνα -που μας προσβάλλει και ως λαό, αλλά και ως τουριστικό προορισμό…

Οι επιχειρηματίες από την άλλη πλευρά σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις έχουν κάνει πολλές ενέργειες, αλλά όλες μέχρι στιγμής έχουν πέσει στο κενό.

Ο κ. Λευτέρης Τσάφος, Πρόεδρος της Pleasure Cruises, αναφέρει χαρακτηριστικά

Έδιωξαν τα πλοία της μονοήμερης κρουαζιερας το 2004 από τη μαρίνα Φλοίσβου ένα ιδανικό σημείο για τον τουρισμό από όπου ξεκινούσαν εδώ και 40 έτη και τα σκόρπισαν σε διάφορα σημεία, κάποια φεύγουν από το Τροκαντερό, που η γύρω κατάσταση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να βλέπουν οι επιβάτες της μονοήμερης κρουαζιέρας. Το δικό μας φεύγει από το εμπορικό λιμάνι στον Πειραιά, με γύρω του τα πλοία να φορτώνουν εμπορεύματα και όλα τα προβλήματα που έχει ένα εμπορικό λιμάνι.

Πρέπει να βρεθεί λύση. Οι επιβάτες της μονοήμερης κρουαζιέρας είναι High spenders, το προϊόν μας, είναι ένα προϊόν πολυτελείας, πρέπει και το περιβάλλον στο οποίο κινείται ο πελάτης μας κατά την επιβίβαση και την αποβίβασή του να είναι ανάλογο.

Ο κ. Δημήτρης Δρακόπουλος, Πρόεδρος της Υδραϊκής, είπε στη Travelling News

1. Ζητήσαμε από τον δήμο Φαλήρου να μας επιτραπεί να δενδροφυτεύσουμε τη περιοχή γύρω από το σημείο επιβίβασης

Δεν μας επετράπει

2. Ζητήσαμε τη μεταφορά μας σε καλλίτερο χώρο, ο οποίος ανήκει στο παρακείμενο δήμο Καλλιθέας

Δεν μας δώθηκε άδεια.

3. Κάναμε διάβημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Τίποτα

Ας γίνει κάτι το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μη φεύγουν οι ξένοι με τέτοιες άσχημες εντυπώσεις.
Χώροι υπάρχουν αλλά πρέπει κάποιος να ενδιαφερθεί…

Της Ελ. Αγκυρίδη                                                                            

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.