Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κ. ΤΑΣΟΥΛΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κ. ΤΑΣΟΥΛΑ

Olga_Kefalogianni_K_TasoulasΣε σειρά κοινών ενεργειών που θα στοχεύουν  στην ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού και της προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς και του πλούτου της χώρας, συμφώνησαν  κατά τη σημερινή τους συνάντηση η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, επισημάνθηκε η υπεραξία που μπορεί κάτω από συντονισμένες ενέργειες να αποδώσει ο ένας τομέας στον άλλον, προς όφελος της χώρας. Τονίστηκε ότι ο τουρισμός  μπορεί να παράσχει στον πολιτισμό εξωστρέφεια και ο πολιτισμός προστιθέμενη αξία στον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την άμεση ενεργοποίηση αποφασίστηκε μεταξύ άλλων:  η αξιοποίηση των αρχαιολογικών μουσείων ανά τη χώρα για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής,   η ανάδειξη όλων των αρχαιολογικών χώρων  στην επικράτεια  και η προβολή τους σε συνεργασία με τις  περιφέρειες, στο εξωτερικό προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες, και  η διασφάλιση της προσβασιμότητας ατόμων με ειδικές ανάγκες στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία πλαισίου για την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών που θα στηριχθούν και θα διαδώσουν τον αρχαίο και σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.  Επισημάνθηκε ακόμη η ανάγκη προβολής της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας στην Ελλάδα μέσα από τις πολυποίκιλες καλλιτεχνικές εκφράσεις της .
Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση ανάπτυξης των  κοινών δράσεων των δύο υπουργείων.  Οι δράσεις αυτές  θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Έμφαση δόθηκε και από τις δύο πλευρές στην άμεση ενεργοποίηση των απαραίτητων διαδικασιών ώστε σε πρώτη φάση να προωθηθεί η συνεργασία στους συμφωνημένους άξονες και στη συνέχεια να επεκταθεί και σε ευρύτερα πεδία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.