Αρχική Αθλητικά Ολοκληρώθηκε το 9o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am”

Ολοκληρώθηκε το 9o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am”

9o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am”
Η Υπουργός κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος της Aegean κ. Θεόδωρος Βασιλάκης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Aegean Pro-Am απονέμουν βραβείο και την επιταγή των 7.000 ευρώ στον νικητή του ατομικού των επαγγελματιών Nicolo Gaggero

 

9o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am”2
Ο Πρόεδρος της AEGEAN κ.Θεόδωρος Βασιλάκης, η Υπουργός Τουρισμού κ.Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Πρόεδρος της TEMES κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος

 

9o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am”3
Από αριστερά, Ian Randell, CEO των PGAs της Ευρώπης, ο δεύτερος νικητής ο Άγγλος Tour Player Liam Bond και η Νομική Σύμβουλος της AEGEAN κ. Κάτια Αβραμίδου

 Σε δύο από τα πιο αξιοζήλευτα γήπεδα γκολφ της χώρας μας αλλά και πολυβραβευμένα στο The Dunes και The Bay Course στην  Costa Navarino, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, για ένατη συνεχή χρονιά, το διεθνές τουρνουά γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am”. Το τουρνουά Aegean Airlines Pro-Am φιλοξενήθηκε για τέταρτη φορά στην υπέροχη γκολφική εγκατάσταση της Costa Navarino!
Είναι το μοναδικό μέρος που συνδυάζει περισσότερα από 4.500 χρόνια ιστορίας, μνημεία ιστορικής αξίας, ένα παρθένο, προστατευόμενο φυσικό περιβάλλον και μοναδικές εμπειρίες, τόσο σύγχρονες όσο και παραδοσιακές, δημιουργώντας έτσι έναν παγκόσμιας κλάσης εφάμιλλο προορισμό στον χώρο του γκολφ. Με τα δύο ήδη υφιστάμενα πολυβραβευμένα γήπεδα γκολφ που διαθέτει, το «The Dunes Course» και το «The Bay Course», η Μεσσηνία είναι ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός που προσελκύει παίκτες από όλο τον κόσμο.
Το επιτυχημένο τουρνουά της AEGEAN που συγκέντρωσε 240 παίκτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από 14 χώρες του κόσμου, επιβεβαιώνει το υψηλό κύρος της διοργάνωσής του, ως βασικής συνιστώσας του μέλλοντος του γκολφ στη χώρα μας. Τα προηγούμενα οκτώ χρόνια, το τουρνουά φιλοξένησε 446 ομάδες και συνολικά 1.782 παίκτες από 20 και πλέον χώρες από όλον τον κόσμο και προσέφερε συνολικά 590.000 ευρώ σε βραβεία. Προετοίμασε επίσης το έδαφος και έθεσε νέα θεμέλια για το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα.
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το τουρνουά διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα των PGAs της Ευρώπης και υπό την πλήρη υποστήριξη του PGA της Ελλάδας, της Κυπριακής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ.
Το φετινό τουρνουά, το οποίο διεξήχθη από 11 Ιουνίου έως και 14 Ιουνίου 2014,  τίμησαν με τη συμμετοχή τους 60 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες παίκτες. Οι 60 επαγγελματίες παίκτες συμμετείχαν στο φετινό τουρνουά διεκδικώντας σε επαγγελματικό επίπεδο 70.000 Ευρώ, το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες. Για τρίτη χρονιά, στο τουρνουά έγινε χρήση ηλεκτρονικού συστήματος συλλογής σκορ μέσω της Vpar, ενώ υπήρχε απευθείας μετάδοση live scoring και δυνατότητα χρήσης GPS της Golf Buddy.   
Μετά από έντονο ανταγωνισμό, νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών του 9ου “Aegean Airlines Pro-Am” αναδείχθηκε ο Ιταλός Tour player Nicolo Gaggero,ο οποίος έλαβε το χρηματικό βραβείο των 7.000 ευρώ και το τρόπαιο Aegean Airlines Pro-Am Trophy, ενώ δεύτερος ακολούθησε ο  Άγγλος Tour Player Liam Bond.
Στην κατηγορία των ομάδων την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα από την Ιταλία με τον επαγγελματία παίκτη Nicolo Gaggero, ενώ δεύτερη ήρθε η ομάδα από την Αγγλία με τον επαγγελματία παίκτη Giles Johnson (PGA of Great Britain & Ireland).
Στην ομιλία του στην Τελετή Απονομής Επάθλων και στη Δεξίωση, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του “9ου Aegean Airlines Pro-Am” και Πρόεδρος της Aegean Airlines, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, συνεχάρη καταρχήν τον Επαγγελματία νικητή και τον δεύτερο νικητή στο ατομικό παιχνίδι, τις έξι νικήτριες ομάδες του 9ου Τουρνουά Γκολφ Aegean Airlines Pro-Am για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και τη γνήσια άμιλλά τους. Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσους «αγκάλιασαν» το 9ο “Aegean Airlines Pro-Am”, συμβάλλοντας με τις προσπάθειές  τους στην επιτυχία και της φετινής διοργάνωσης. Ο κ. Θ. Βασιλάκης αφιέρωσε και την φετινή τελετή στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου και ευχαρίστησε τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο  «για το ότι συνεχίζει επάξια το όραμα του πατέρα του και για το ότι μετέτρεψε τη Μεσσηνία σε έναν πραγματικό τουριστικό πόλο έλξης!»
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Μέσω του Aegean Airlines Pro Am, έχουμε σκοπό να τοποθετήσουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των τουριστικών προορισμών για γκολφ καθώς και να προωθήσουμε την κουλτούρα και τη φυσική ομορφιά της στη διεθνή κοινότητα του γκολφ. Το γκολφ είναι μία τέτοια παγκόσμια αγορά με τεράστιο δυναμικό. Έχουν γίνει πολλές μελέτες που επαληθεύουν τον θετικό αντίκτυπο του αθλήματος στην κοινωνία και την οικονομία. Ειδικότερα ο αθλητικός τουρισμός στον τομέα του γκολφ προσελκύει τουρίστες υψηλού επιπέδου που δαπανούν πολλά χρήματα, ενισχύει την γκάμα και τη διαφοροποίηση των τουριστικών προορισμών και, κυρίως συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.  Το Costa Navarino αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα, καθώς είναι το μοναδικό θέρετρο που ανοίγει τις πύλες του για τη σεζόν την 1η Μαρτίου κάθε χρόνο.  Το όραμά μας για την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα και οι προσπάθειές μας να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο είναι αδιάλειπτες. Για τον σκοπό αυτόν, η Aegean έκανε φέτος ένα μεγάλο βήμα όσον αφορά στην ενασχόλησή της με το επαγγελματικό γκολφ. Είμαστε πλέον ο χορηγός τίτλου του European Tour event, Aegean Airlines Challenge Tour, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3-7 Ιουλίου 2014 (καθώς και για τα επόμενα 2 χρόνια) στο Hartl Resort στο Bad Griesbach της Γερμανίας. Έχουμε βρει έναν νέο συνεργάτη και σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες με το θέρετρο αυτό στο μέλλον».
Η AEGEAN φιλοξένησε στο τουρνουά αυτό ως παίκτη τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Hartl Resort κ. Volker Schwartz, καθώς και τον «πρέσβη» του Hartl Resort, τον πασίγνωστο Tour Player Tino Schuster!
Παράλληλα έδωσε σε τρεις ερασιτέχνες της 1ης νικήτριας ομάδας του 9ου Aegean Airlines Pro-Am την ευκαιρία να απολαύσουν μία δωρεάν συμμετοχή στο Aegean Airlines Challenge Tour Pro-Am. Επιπλέον, η AEGEAN εξασφάλισε τη συμμετοχή στη διοργάνωση του Challenge Tour δύο εξεχόντων και νεαρών ελλήνων επαγγελματιών Βαγγέλη Γκίνη και Χρίστο Νικόπουλο με την προοπτική να παράσχει περαιτέρω υποστήριξη στο επαγγελματικό γκολφ της χώρας μας ανοίγοντας νέους δρόμους.
Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων είπε «H Costa Navarino, όραμα και όνειρο ενός μοναδικού Έλληνα, του αείμνηστου Καπετάνιου Β. Κωνσταντακόπουλου, πέρα από ένα πολυτελές θέρετρο,  αποτελεί επίσης κι έναν καθιερωμένο προορισμό στην Ελλάδα για τους παίκτες του γκολφ. Στο Υπουργείο Τουρισμού αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του τουρισμού με τρόπο βιώσιμο και να προσφέρουμε ευκαιρίες σε κάθε περιοχή ξεχωριστά να αναπτύξει τον τουρισμό της σύμφωνα με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες της. Ειδικά σε σχέση με την ανάπτυξη των γηπέδων γκολφ, πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοιου είδους εγκαταστάσεις συμβάλλουν στο σκοπό μας που είναι η διευκόλυνση της υψηλής ποιότητας διαμονής και υπηρεσιών και η παράταση της τουριστικής περιόδου. Προς τον σκοπό αυτόν έχουμε θεσπίσει νομοθεσία που παρέχει νέα κίνητρα. Το επόμενο μέλημά μας, στο πλαίσιο αυτό, είναι να διευκολύνουμε την προώθηση συγκροτημάτων γκολφ, η οποία να επιτρέπει και να χορηγεί προνόμια για τη δημιουργία ικανού αριθμού γηπέδων γκολφ σε συγκεκριμένες περιοχές.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά την καταπληκτική ομάδα της Aegean Airlines και φυσικά τον κ. Θεόδωρο Βασιλάκη και τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για το ότι είναι οι πολυτιμότεροι αρωγοί των ελληνικών πόλεων και για την προσπάθειά τους να προωθήσουν ενεργά το γκολφ στη χώρα μας και για την αμέριστη συμπαράστασή τους στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε τον τουρισμό του γκολφ ένα εξέχον στοιχείο μεταξύ των προσφορών του ελληνικού τουρισμού.».

Η Aegean Airlines έχει αποδείξει την αμέριστη υποστήριξή της στο άθλημα του γκολφ χωρίς ωστόσο να παραβλέπει τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το πνεύμα, το φετινό τουρνουά προσέφερε το ποσόν των 8.000 Ευρώ από τα έσοδα των χορηγιών στην Ιερά Μονή «Παναγία Καλυβιανή», στον νομό Ηρακλείου Κρήτης, δίπλα στην αρχαιολογική περιοχή της Φαιστού.
Η Ιερά Μονή φιλοξενεί 70 κοριτσάκια από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 3-18 ετών, καθώς και 55 υπερήλικες γυναίκες σε ειδικά διαμορφωμένα κτίρια. Οι 40 μοναχές της Μονής προσφέρουν την προστασία και θαλπωρή, που έχουν ανάγκη τα παιδιά, τα οποία είτε στερούνται γονέων, είτε προέρχονται από οικογένειες με αδυναμία να τα φροντίσουν.  Στα παιδιά παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη από τις Μοναχές και  από εξειδικευμένους επιστήμονες – εξωτερικούς συνεργάτες προκειμένου να ενταχθούν όσο πιο ομαλά γίνεται στο κοινωνικό σύνολο και να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια ικανά, ώστε να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά και να δημιουργήσουν υγιείς σχέσεις στην κοινωνία.
Για την φροντίδα των  ηλικιωμένων γυναικών υπάρχει επιπλέον 20μελές προσωπικό, που απασχολείται στη Μονή,  εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες των ατόμων, που φιλοξενούνται εκεί.
Η AEGEAN στηρίζει δυναµικά το γκολφ, καθώς αποτελεί µία από τις σημαντικότερες εναλλακτικές µορφές ποιοτικού τουρισμού, που δύναται να συμβάλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ουσιαστική αύξηση των εισερχόμενων τουριστών στη χώρα µας. Αρκεί να δούµε τις γειτονικές µας χώρες, αλλά και τις λοιπές χώρες της Μεσογείου (Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία), που µετρούν πάνω από 200 γήπεδα γκολφ µε υψηλή γκολφική δραστηριότητα.Η ενίσχυση αυτής της προσπάθειας συντελείται µε την εξέλιξη και την εδραίωση του Aegean Airlines Pro-Am ως ενός από τα πλέον αναγνωρισµένα αθλητικά γεγονότα στην Ευρώπη, που τελεί υπό την αιγίδα της πιο αναγνωρισµένης ένωσης επαγγελµατιών του γκολφ στην Ευρώπη. Η AEGEAN αποτελεί από το 2011 τον «προτιµώµενο αεροµεταφορέα» της The PGAs of Europe, µεταφέροντας τους επαγγελµατίες παίκτες της PGAs of Europe µε ειδικές τιµές και προνόµια. Αξίζει να τονιστεί η υπογραφή μιας νέας συμφωνίας, η οποία παρατείνει τη συνεργασία της AEGEAN με το PGAs of Europe για τρία ακόμη έτη.  
Επιπλέον, η AEGEAN αποτελεί από το 2007 τον «επίσηµο αεροµεταφορέα» της PGAs Ελλάδος και της Ελληνικής Οµοσπονδίας Γκολφ, µεταφέροντας τους επαγγελµατίες παίκτες της χώρας µας, αλλά και όλα τα παιδιά των Ακαδηµιών των Οµίλων δωρεάν προκειµένου να συµµετάσχουν σε αγώνες και προπονήσεις.
Tην τελευταία ημέρα της διοργάνωσης του 9ου Aegean Airlines ProAm διοργανώθηκε στον χώρο προπόνησης του γηπέδου γκολφ The Dunes στα πλαίσια του τουρνουά το “Football & Golf” Clinics, σεμινάρια ποδοσφαίρου και γκολφ με την παρουσία παλαίμαχων παικτών Ποδοσφαίρου, των κ.κ. Daniel Batista Lima, Τάκη Γκώνια, τον Jörn Andersen και του πρωταθλητή αγώνων αυτοκινήτων κ. Σταμάτη Κατσίμη, οι οποίοι μαζί με διακεκριμένους επαγγελματίες PGA του γκολφ έδωσαν μοναδικά μαθήματα ποδοσφαίρου και γκολφ για τους νεότερους, τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους! Είδαμε έτσι στην πράξη πώς αυτά τα δύο αθλήματα μπορούν να συνδεθούν και να αλληλοπροωθηθούν!  Συγκεκριμένα στο πρώτο μέρος (FOOTBALL CLINICS), οι παίκτες ποδοσφαίρου έδειξαν στους παριστάμενους τις ποδοσφαιρικές τους δεξιότητες, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε το δεύτερο μέρος (GOLF CLINICS), όπου με τη βοήθεια των  PGA Επαγγελματιών παικτών του golf, οι διεθνείς έκαναν τα πρώτα τους  χτυπήματα και συμμετείχαν σε μαθήματα Golf με juniors golfers της Ακαδημίας Γκολφ της Costa Navarino.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.