Home General Γάλλοι δημοσιογράφοι στην Αθήνα

Γάλλοι δημοσιογράφοι στην Αθήνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Μετά από πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία Transavia- θυγατρική της Air France και της KLM, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και το πρακτορείο Yalos Tours στην Αθήνα, οργανώθηκε ταξίδι τύπου 29-31 Μαΐου με σκοπό την ανάδειξη της Αθήνας σαν προορισμό διακοπών , city Breaks και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου .
Στο ταξίδι συμμετείχαν 5 γάλλοι δημοσιογράφοι , από το Παρίσι, Λυών και Νάντη που συνόδευαν η αντιπρόσωπος της εταιρείας Transavia και η προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ Γαλλίας.
Η Transavia, εκτός από τις απ’ ευθείας πτήσεις Αθήνα – Άμστερνταμ, άρχισε από φέτος τον Απρίλιο και μέχρι μέσα Οκτωβρίου καθημερινές πτήσεις προς Αθήνα από το Παρίσι και 3 φορές την εβδομάδα από τις πόλεις Λυών και Νάντη. Εξ άλλου η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία εξασφαλίζει ήδη καθημερινές πτήσεις από Παρίσι προς Ηράκλειο και 2 φορές την εβδομάδα για Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κώ, και Χανιά.
Οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν τους Αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, την Πλάκα, το Γκάζι, το Μοναστηράκι, την κεντρική αγορά, το σύνταγμα με το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, τον εθνικό κήπο , ενώ από το Roof Garden του ξενοδοχείου- Μεγάλη Βρετανία- απήλαυσαν την θέα της Αθήνας κατά την διάρκεια της φιλοξενίας τους.
Δοκίμασαν την ελληνική κουζίνα στην ταβέρνα του Ψαρά στην Πλάκα, στον Ιστιοπλοϊκό στο Πειραιά και στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Royal Olympic καθώς και στο εστιατόριο του μουσείου της Ακρόπολης. Οι μεταφορές τους έγιναν μέσω της ΓΕΠΟΕΤ και πούλμαν του l’ Oceane Travel.
Επίσης είχαν την ευκαιρία σε κοκτέιλ που οργανώθηκε στην Μεγάλη Βρετανία να συναντηθούν και με έλληνες δημοσιογράφους και αντάλλαξαν απόψεις μεταξύ τους για την πορεία του τουρισμού και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανάπτυξη και προβολή της Αθήνας ως προορισμού.
Τέλος ο διευθυντής του πρακτορείου Yalos Tours Χρήστος Παναρέτου που έχει εξειδίκευση στην γαλλική αγορά, ήταν παρών σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού και συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία του.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.