Αρχική Αεροπορικά Νέα Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΙΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Το νέο σπίτι της Star...

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΙΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Το νέο σπίτι της Star Alliance στο Λονδίνο

Star_Alliance_Heathrow_terminal_1 Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΙΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ TERMINAL 2 “THE QUEEN’S TERMINAL”
ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ HEATHROW  Το νέο σπίτι της Star Alliance στο Λονδίνο.
Η AEGEAN θα μεταφερθεί στο Terminal 2 στις 23 Ιουλίου 2014.

Star_Alliance_Heathrow_terminalΗ Αυτή Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ εγκαινίασε επίσημα το νέο σπίτι της Star Alliance στο αεροδρόμιο του Heathrow στο Λονδίνο, πραγματοποιώντας τα αποκαλυπτήρια μιας πλακέτας που φέρει την ονομασία των εγκαταστάσεων, η οποία είναι «Terminal 2: The Queen’s Terminal», σε αναγνώριση της μακράς σχέσης της με τον αερολιμένα.

Η Βασίλισσα της Βρετανίας, η οποία το περασμένο έτος γιόρτασε την 60η επέτειο από τη στέψη της, είχε επίσης εγκαινιάσει το 1995 προηγούμενο κτίριο του Terminal 2 που βρισκόταν στον ίδιο χώρο με τις νέες οικοδομημένες ειδικά για τον σκοπό αυτόν εγκαταστάσεις. Το νέο Terminal 2 ξεκίνησε ομαλά τη λειτουργία του στις αρχές του μήνα.

Η τελευταία αυτή προσθήκη στο αεροδρόμιο του Heathrow θα στεγάσει και τους 23 αερομεταφορείς μέλη της Star Alliance που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο αυτό το οποίο αποτελεί τον μοναδικό κόμβο του Ηνωμένου Βασιλείου. Προς το παρόν, οι United, Air Canada, Air China και ANA έχουν ξεκινήσει με επιτυχία τη λειτουργία τους στον νέο τερματικό σταθμό και οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες θα μεταφερθούν σταδιακά μέχρι τον Νοέμβριο. Το χρονοδιάγραμμα αυτό διασφαλίζει ότι κάθε μετακίνηση γίνεται κατά τον πιο ομαλό τρόπο για τους επιβάτες.

Ο Mark Schwab, Διευθύνων Σύμβουλος της Star Alliance δήλωσε: «Είναι φανταστικό να βλέπει κανείς τον νέο αυτό τερματικό σταθμό να παίρνει σάρκα και οστά ως το νέο σπίτι μας στο Heathrow έπειτα από τόσα πολλά χρόνια προσεκτικού σχεδιασμού και κατασκευής. Μας τιμά εξαιρετικά το γεγονός ότι η Αυτή Μεγαλειότης Βασίλισσα δάνεισε το όνομά της στις φανταστικές αυτές νέες εγκαταστάσεις οι οποίες θα παρέχουν εξαιρετικές υπηρεσίες στους πελάτες της Star Alliance σε αυτόν τον σημαντικό κόμβο.»

Ο John Holland-Kaye, Διευθυντής Ανάπτυξης του Heathrow και ορισθείς CEO, δήλωσε: «Το Heathrow βρίσκεται στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να υποδέχεται την Αυτή Μεγαλειότητα κατά την εγκαινίαση του νέου τερματικού σταθμού του. Η σημερινή μέρα αποτελεί την επιβράβευση της σκληρής δουλειάς πολλών ανθρώπων και πολλών οργανισμών σε ολόκληρη τη χώρα με στόχο τη δημιουργία μιας νέας πύλης για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ολοκλήρωση του νέου Τερματικού Σταθμού της Βασίλισσας αποτελεί το επιστέγασμα ενός ιδιωτικού επενδυτικού προγράμματος ύψους £11 δισ. λιρών στερλινών, καρπός του οποίου είναι ένας παγκοσμίου επιπέδου κόμβος για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι υπερήφανο», πρόσθεσε.

Το αεροδρόμιο του Heathrow υποδέχτηκε τη Βασίλισσα και τον Δούκα του Εδιμβούργου σε μια ανοιχτή δεξίωση στην οποία παρευρέθησαν πάνω από 1.000 άτομα που είτε συμμετείχαν στην κατασκευή του κτιρίου είτε είναι μέλη της ομάδας που τώρα εργάζεται στον νέο τερματικό σταθμό. Η Μεγαλειότητά της πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια μιας αναμνηστικής πλάκας η οποία αργότερα θα αναρτηθεί σε κοινόχρηστο σημείο του κτιρίου προσβάσιμο στους επιβάτες και τους εργαζόμενους στον τερματικό σταθμό. Ο Υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και βουλευτής, Patrick McLoughlin, πραγματοποίησε σύντομη ομιλία.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, η Βασίλισσα συναντήθηκε με διάφορα πρόσωπα, όπως τον Πρόεδρο, τον Chief Executive and Development Director του αεροδρομίου Heathrow, τον Chief Executive της Star Alliance, τον επικεφαλής αρχιτέκτονα και υπεύθυνο σχεδιασμού του Terminal 2 Luis Vidal, μια ομάδα διακεκριμένων βρετανών επιχειρηματιών που πρόσφατα άνοιξαν καταστήματα στον νέο τερματικό σταθμό, τον Richard Wilson, σχεδιαστή του έργου τέχνης Slipstream που είναι εγκατεστημένο στο προαύλιο του τερματικού σταθμού, καθώς και με εκπροσώπους εταιρειών από όλη τη Βρετανία οι οποίες ήταν μέρος της ομάδας κατασκευής.

Οι 23 αερομεταφορείς μέλη της Star Alliance που εξυπηρετούν το Heathrow αντιπροσωπεύουν πάνω από το 20% της κίνησης του αεροδρομίου. Είναι η πρώτη φορά που όλοι οι αερομεταφορείς της Star Alliance θα συστεγαστούν στον ίδιο τερματικό σταθμό του Heathrow, δημιουργώντας μια εξαιρετική εμπειρία ταξιδιού για τους επιβάτες, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τους αερομεταφορείς-μέλη και εξασφαλίζοντας ένα βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας για τους εργαζόμενους.

Από το Terminal 2, οι αερομεταφορείς-μέλη της Star Alliance – Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Brussels Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI, και United – θα προσφέρουν καθημερινά  πάνω από 120 πτήσεις προς περισσότερους από 45 διεθνείς προορισμούς σε 25 χώρες. Οι πτήσεις αυτές θα παρέχουν πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο της Star Alliance που περιλαμβάνει 1.269 προορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.