Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο ΟΛΠ συμμετέχει στο έργο B2MOS

Ο ΟΛΠ συμμετέχει στο έργο B2MOS

olp logojpgΟ ΟΛΠ σχεδιάζοντας προσεκτικά τη συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Έργα, ώστε να υπάρχει μέγιστη δυνατή συνέργεια δράσεων και αξιοποίηση αποτελεσμάτων, συμμετέχει στο έργο B2MOS ως  φυσική συνέχεια του ιδιαιτέρως επιτυχημένου έργου “MOS4MOS – Υπηρεσίες Λειτουργίας και Παρακολούθησης των Θαλάσσιων Διαδρόμων” που  ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2012.
Με τη συμμετοχή 30 εταίρων από όλη την Ευρώπη, το έργο B2MOS στοχεύει στη δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού Δικτύου ολοκληρωμένων αλυσίδων μεταφοράς αξιοποιώντας τη θαλάσσια μεταφορά κοντινών αποστάσεων, συνδέοντας διαφορετικά μεταφορικά μέσα (οδικά, σιδηροδρομικά, θαλάσσια) με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα ειδικά για τις πιο απομακρυσμένες Περιφέρειες της Ευρώπης. Μέσω των πιλοτικών του δράσεων θα επιδείξει το πώς οι σύγχρονες τεχνολογίες και η συνέργεια στην ανταλλαγή των πληροφοριών μεταξύ φορέων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα βελτιώνουν, προωθούν και απλοποιούν τη χρήση των Θαλάσσιων Διαδρόμων.
Η Ηλεκτρονική Διαδικτυακή Πλατφόρμα που αναπτύχθηκε στα πλαίσια του MOS4MOS στην κατεύθυνση ενός Συστήματος Λιμενικής Κοινότητας – Port Community System – PCCS, εξελίσσεται συνεισφέροντας στην αναβάθμιση των λιμενικών υπηρεσιών αλλά και της εφοδιαστικής αλυσίδας (συνδυασμένη μεταφορά σιδηροδρόμου – πλοίου) προς την ενδοχώρα και τα Βαλκάνια,  στην υποστήριξη της εφαρμογής της Κοινοτικής Οδηγίας 2010/65/EU αλλά και στη συμμετοχή των Λιμένων της Αττικής. Ειδικά για το «Αττικό Λιμενικό Σύστημα», ο ΟΛΠ αξιοποιεί τον ηγετικό του ρόλο και μέσω της τεχνογνωσίας που διαθέτει, υποστηρίζει την ενσωμάτωση των Λιμένων Αττικής (Ελευσίνα, Λαύριο, Ραφήνα) στο PCCS. Έτσι επιτυγχάνεται η εναρμόνιση των διαδικασιών και ηλεκτρονικών συναλλαγών, ο έλεγχος της γραφειοκρατίας, η μείωση του κόστους επικοινωνίας εντός της λιμενικής κοινότητας και η προσαρμογή των λιμένων στο επίπεδο και απαιτήσεις των διευρωπαϊκών δικτύων.

Σύμφωνα με τον κ. Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γιώργο Ανωμερίτη: “η  συγκεκριμένη πρωτοβουλία βάζει τα θεμέλια για τη δημιουργία μια ενιαίας περιφερειακής λιμενικής κοινότητας με Μοναδικό Σημείο Πρόσβασης – Single Window για όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές με σημαντικά οφέλη για όλους τους χρήστες του λιμένος. O ΟΛΠ Α.Ε. συμμετέχοντας σε 12 ευρωπαϊκά προγράμματα συνεχίζει την μεταρρυθμιστική του πορεία σε κάθε επίπεδο λιμενικής δραστηριότητας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.