Αρχική Διεθνή Παρουσιάστηκε το πλάνο Dubai Maritime Vision 2030

Παρουσιάστηκε το πλάνο Dubai Maritime Vision 2030

DubaiTο Dubai Maritime City Authority (DMCA), η ρυθμιστική αρχή της ναυτιλίας του Ντουμπάι, ανακοίνωσε τη δέσμευσή της στη στήριξη του Dubai Maritime Vision 2030, ενός δυναμικού πλάνου για τη δημιουργία ενός ασφαλούς ναυτιλιακού τομέα που θα σφύζει από δραστηριότητα και θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης
και θα αναδείξει το Ντουμπάι σε ναυτιλιακό κόμβο παγκόσμιας εμβέλειας.
 
Η Αυτού Εξοχότητα Σουλτάνος Ahmed bin Sulayem, Πρόεδρος της Dubai Ports, Customs, and Free Zones Corporation και της DMCA ανέφερε: «Το Dubai Maritime Vision 2030, αποτελεί σχέδιο στρατηγικής σημασίας, καθώς υποστηρίζει τις προσπάθειες βελτίωσης του εγχώριου ναυτιλιακού τομέα. Επιπρόσθετα, δίνει έμφαση στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Ντουμπάι, οι οποίες το τοποθετούν ανάμεσα στα κυριότερα κέντρα διαχείρισης υλικού και ναυτιλίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».
 
Το Dubai Maritime Vision 2030 αποτελείται από τους ακόλουθους στόχους – κλειδιά:
 
Να καταστεί το Ντουμπάι συνώνυμο της Παγκόσμιας Ισλαμικής Ναυτιλιακής Οικονομίας, μέσω ενθάρρυνσης μεταξύ άλλων της ισλαμικής χρηματοδότησης και του ισλαμικού ναυτιλιακού τουρισμού, σύμφωνα με την πρωτοβουλία «Dubai – Capital of Islamic Economy», την οποία εγκαινίασε η Αυτού Υψηλότητα ο Σεϊχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Αντιπρόεδρος και Πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Κυβερνήτης του Ντουμπάι.
Να καταστεί το Ντουμπάι το σημαντικότερο Διεθνές Κέντρο Ναυτιλίας, αξιοποιώντας τις στις σύγχρονες υποδομές του, τη στρατηγική γεωγραφική του θέση, τις τελωνειακές εγκαταστάσεις και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
Να καταστεί το Ντουμπάι πύλη διαχείρισης διεθνούς εμπορίου αλλά και διαμετακομιστικός κόμβος, επωφελούμενος από την ραγδαία αύξηση του όγκου των επιβατών και των εμπορευματοκιβωτίων γεγονός που θα τον αναδείξει σε πολυεπίπεδο εμπορικό δίαυλο.
Να δημιουργήσει ένα δυναμικό ναυτιλιακό τομέα με ενιαίες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, σε συνάρτηση με την ταχεία καθιέρωση του Ντουμπάι σε «έξυπνη» πόλη. Αυτή η «έξυπνη» ναυτιλιακή βιομηχανία θα επικεντρωθεί σε ολοκληρωμένες πελατοκεντρικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες και σε προηγμένα ναυτιλιακά συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να εξυπηρετήσει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο εγχώριους, περιφερειακούς και διεθνείς πελάτες και συνεργάτες.
Να αναδείξει το Ντουμπάι ως κοιτίδα Ναυτιλιακής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης, ικανή να εκπαιδεύσει τα διοικητικά στελέχη αλλά και τους τεχνοκράτες, που θα αναγάγουν τον εγχώριο ναυτιλιακό τομέα σε ένα νέο επίπεδο υπεροχής, σε μια νέα οικονομία βασισμένη στη γνώση.
Να καθιερώσει το Ντουμπάι σε παγκόσμιο επίπεδο ως τον απόλυτο περιβαλλοντικά υπεύθυνο ναυτιλιακό οργανισμό, με κύρια προτεραιότητά του τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τη διατήρηση των προτύπων βιωσιμότητας.
 
Η Αυτού Εξοχότητα Σουλτάνος Ahmed bin Sulayem, πρόσθεσε: «Οι τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του Ντουμπάι προσφέρουν μια θετική αποτίμηση για τον ναυτιλιακό τομέα του Ντουμπάι στα επόμενα χρόνια. Η DMCA θα συνεχίσει να κάνει μεγάλα βήματα για την καθιέρωση της υπεροχής του ναυτιλιακού τομέα του Ντουμπάι και για την εμπέδωση των φιλόδοξων στόχων του Dubai Maritime Vision 2030, το οποίο χρησιμεύει ως βασικός οδηγός για την επίτευξη μιας ανταγωνιστικής και ενοποιημένης ναυτιλιακής οικονομίας, η οποία πληροί τα αυστηρότερα πρότυπα περιβαλλοντικής ασφάλειας. Το Ντουμπάι είναι έτοιμο να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο και δυναμικό ναυτιλιακό τομέα, σε συνέχεια της ιστορικής ανάληψης της διοργάνωσης EXPO 2020. Αυτή η ευχάριστη εξέλιξη θα δώσει ώθηση στην στήριξη του φιλόδοξου οράματος της ηγεσίας των ΗΑΕ να καταστεί η χώρα μια από τις καλύτερες στον κόσμο».
 
Το Dubai Maritime Vision 2030 είναι το αποτέλεσμα μιας ενδελεχούς μελέτης, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της DMCA και βασίζεται σε παγκόσμιες ναυτιλιακές τάσεις και πιθανά σενάρια. Παρέχει ένα πλαίσιο πρόβλεψης μελλοντικών αποτελεσμάτων και των επιπλοκών τους στον ναυτιλιακό τομέα των Εμιράτων.
 
Προκειμένου να προβάλει την μεγάλη εμπειρία του Ντουμπάι ως παγκοσμίου τάξης διεθνούς ναυτιλιακό κόμβο, το Dubai Maritime City Authority θα συμμετάσχει στην έκθεση «Ποσειδώνια 2014», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μεταξύ 2-6 Ιουνίου 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.