Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Την Τρίτη και την Τετάρτη 8 -9 Απριλίου, απεργούν οι λιμενεργάτες όλης...

Την Τρίτη και την Τετάρτη 8 -9 Απριλίου, απεργούν οι λιμενεργάτες όλης της χώρας

ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοίαΣε δύο 24ωρες απεργίες θα προχωρήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη οι λιμενεργάτες όλης της χώρας μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Λιμενεργατών Ελλάδος.

Η πρώτη απεργία γίνεται με αφορμή την εισαγωγή στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ.

Όπως υποστηρίζει η ΟΜΥΛΕ, «το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι διαχρονικά κερδοφόρος Οργανισμός με αποθεματικό της τάξης των 100 εκ. ευρώ και χωρίς καμία δανειακή επιβάρυνση» κάνοντας λόγο για ξεπούλημα.

Στα πλαίσια, μάλιστα, της απεργίας οι λιμενεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή.

Η δεύτερη απεργία, την Τετάρτη, πραγματοποιείται στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ «προτάσσοντας την υπόθεση των Λιμανιών κα συνδέοντάς την με την καταστροφική οικονομική και κοινωνική πολιτική των τελευταίων χρόνων».

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου, θα συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Επίσης σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού «ΠΕΝΕΝ» τονίζει ότι «η επάνδρωση και οι οργανικές συνθέσεις στην Ακτοπλοΐα θα είναι η επόμενη επίθεση σε βάρος των Ναυτεργατών, καθώς ήδη η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για αυτό».
«Η 24ωρη απεργία στις 9 Απριλίου αποτελεί συνέχεια του απεργιακού αγώνα των ναυτεργατών σε μία σκληρή αναμέτρηση με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση που θέλουν την κατάργηση των θεμελιακών τους δικαιωμάτων στην απεργία και στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΑΓΕΝ) και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικών (ΠΕΣ/ΝΑΤ).

Τη συμμετοχή τους, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9 Απριλίου, αποφάσισαν και τα πληρώματα στα ρυμουλκά σκάφη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, με επιστολή του προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, τον πλοηγικό σταθμό Πειραιά, τις εγκαταστάσεις των πετρελαιοειδών και της Διώρυγας της Κορίνθου, ανακοινώνει την ακινητοποίηση για ένα 24ωρο των ρυμουλκών σκαφών από τις 6 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου.

Τη συγκεκριμένη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτό διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών στις 11:00 το πρωί, προκειμένου να ακουστούν απόψεις και να κατατεθούν προτάσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο αλλά και γενικότερα, όλους τους εργαζόμενους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.