Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Τα μυστικά των κήπων

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού – Τα μυστικά των κήπων

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού ΘεσσαλονίκηςΟι κήποι του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού αποκαλύπτουν τα μυστικά τους από τη Δευτέρα 28 Απριλίου έως και την Κυριακή 4 Μαΐου 2014.
Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού αποτελεί ένα κτίριο βραβευμένο, κηρυγμένο διατηρητέο, το οποίο διακρίνει η ισορροπημένη σχέση με τους εξωτερικούς του χώρους.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους κήπους του, εκτός αλλά και εντός, με μια σειρά δράσεων που εντάσσονται στις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές, οι οποίες διοργανώνονται από τη Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Διαλέξεις

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 | Αμφιθέατρο Μελίνα Μερκούρη στις 18.30
Διάλεξη του κ. Θ. Ζάγκα καθηγητή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. με θέμα «Η διαχείριση του αστικού πρασίνου στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης».

Ξεναγήσεις

Τρίτη 29 Απριλίου 2014 και Κυριακή 4 Μαΐου 2014 στις 12.00
Περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου με θεματικό άξονα τον φυτικό κόσμο. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και το συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Bυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από αρχαιολόγο του μουσείου.
Την Κυριακή, μετά την ξενάγηση θα διανεμηθούν αρωματικά φυτά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 3 Μαΐου 2013 στις 11.30
Ξενάγηση στους κήπους του Μουσείου με θέμα τις βασικές αρχές που διέπουν τον σχεδιασμό τους καθώς και τα κριτήρια επιλογής των δέντρων και των θάμνων που προτάθηκε να φυτευτούν σε αυτούς. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον κ. Χ. Ροΐδη, αρχιτέκτονα τοπίου, ο οποίος στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των εξωτερικών χώρων τη δεκαετία του ’90 είχε συνεργαστεί με την τότε διευθύντρια του Μουσείου, Ε. Κουρκουτίδου – Νικολαΐδου, και τον αρχιτέκτονα, Κ. Κρόκο.
Η ξενάγηση θα ολοκληρωθεί με τη διανομή αρωματικών φυτών, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες για το κοινό κατά τη διάρκεια του εορτασμού στο τηλ. 2313 306 403, κ. Μιχαλοπούλου.

Για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: 

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: κάθε μέρα 8.00 – 20.00
Λευκός Πύργος: κάθε μέρα 8.00 – 20.00

 

Επίσης Κάθε Τετάρτη στις 10.00 και 11.00 και κάθε Πέμπτη του Απριλίου στις 11.00

Δωρεάν ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου στην περιοδική έκθεση «Εκ Θεσσαλονίκης Φως». Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, στην κ. Μιχαλοπούλου, καθημερινά 10.00 με 13.00 στο τηλ. 2313 306403.

Ελάχιστος αριθμός επισκεπτών για την πραγματοποίηση της ξενάγησης, 5 άτομα.

 

Κυριακή 27 Απριλίου στις 12.00 | Ένα έκθεμα διηγείται

Δωρεάν θεματική ξενάγηση, με το εισιτήριο εισόδου, με θέμα «Όπλα και πόλεμος στο Βυζάντιο» από αρχαιολόγο του Μουσείου. Της ξενάγησης προηγείται ολιγόλεπτη προβολή για το θέμα στο αμφιθέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.
Διάρκεια ξενάγησης 60′. Μέγιστο αριθμός ατόμων: 20

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, Γραμματεία ΜΒΠ (κ. Χωτίδου) στο τηλ. 2313 306400.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.