Αρχική Αεροπορικά Νέα ΙΑΤΑ: Πρέπει να διασφαλίσουμε καλλίτερα τη παρακολούθηση των αεροσκαφών

ΙΑΤΑ: Πρέπει να διασφαλίσουμε καλλίτερα τη παρακολούθηση των αεροσκαφών

iataΗ Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) ζήτησε μέσω του Γενικού Διευθυντή της Τόνι Τάιλερ, αλλαγές στα συστήματα παρακολούθησης πτήσεων, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό με αυτό της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines, που αγνοείται εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

«Σε έναν κόσμο, όπου η κάθε μας κίνηση φαίνεται ότι εντοπίζεται, είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ένα αεροπλάνο μπορεί απλά να εξαφανιστεί και ότι ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης (το αποκαλούμενο «μαύρο κουτί») και ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο CVR (Cockpit Voice Recorder) είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν», δήλωσε χθες, ο γενικός διευθυντής της ΙΑΤΑ Τόνι Τάιλερ, κατά την έναρξη διάσκεψης για την πολιτική αεροπορία στην Κουάλα Λουμπούρ.

Η ΙΑΤΑ θα συγκροτήσει την επόμενη εβδομάδα μία διεθνή ομάδα κρούσης, μαζί με τη Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICA0) του ΟΗΕ, «για να εξετάσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για την παρακολούθηση των εμπορικών αεροσκαφών, λαμβανομένων υπόψη των παραμέτρων για την εφαρμογή, την επένδυση, τον χρόνο και την πολυπλοκότητα που απαιτεί η επίτευξη αυτού του στόχου», τόνισε ο Τάιλερ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.