Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ρεκόρ προσέλευσης πιστών στις δεκάδες των ελληνορθόδοξων ναών της Αυστραλίας

Ρεκόρ προσέλευσης πιστών στις δεκάδες των ελληνορθόδοξων ναών της Αυστραλίας

Πάσχα Άγιο ΦώςΌλα τα προηγούμενα ρεκόρ έσπασε η προσέλευση των πιστών, το βράδυ της Ανάστασης στους ελληνορθόδοξους ναούς της Αυστραλίας, με επίκεντρο φυσικά την Μελβούρνη, που είναι και ο πυρήνας των απόδημων Ελλήνων.

Με ευλάβεια και κατάνυξη, οι ομογενείς έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου στις αυστραλιανές μεγαλουπόλεις αλλά και σε κάθε γωνιά της ηπείρου όπου υπάρχουν ελληνορθόδοξοι ναοί.

Λαοθάλασσες πιστών πλημμύρισαν τους χώρους και τους δρόμους έξω από τους ναούς, προκαλώντας το ενδιαφέρον των άλλων αλλοεθνών συμπολιτών τους καθώς μετέφεραν το άγιο φως στα σπίτια τους.

Στη μαζική προσέλευση των πιστών φαίνεται πως συνέβαλε και το γεγονός πως φέτος ο εορτασμός του Πάσχα των Ορθοδόξων συνέπεσε με το Πάσχα των Καθολικών αλλά και με τις σχολικές διακοπές.

Και την Κυριακή του Πάσχα, ως είθισται, οι «ελληνοκρατούμενες» γειτονιές της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, της Αδελαΐδας αλλά και των άλλων πόλεων «πλημμύρισαν» από ελληνικές μυρωδιές, ήχους και χρώματα.
Σε όλα τα σπίτια στήθηκε ένα μεγάλο πασχαλινό τραπέζι, κυρίως με οβελία, που ακολούθησε παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.